Dalius Sinkevičius: „Alytiškiai verti geresnės valdžios negu šitie…“

Sausio 26 dieną dalyvavau Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje. Nė vienas tarybos narys net neuždavė klausimo apie beveik pusės milijono eurų skyrimą Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui. Prieštaraujančių nebuvo: tyliai ir ramiai konservatorių Andriaus Jučo ir Algirdo Reipo įmonei nukeliavo pusė milijono alytiškių pinigų.

Paveikslėliuose matosi, kaip po truputį ARATC‘ui „legalizuojama“ pusės milijonų eurų „kompensacija“: 2022 metų birželio mėnesį ARATC buvo numatyta vesti tik rinkliavą, 2022 metų gruodį atsirado jau apie pusės milijono eurų „kompensacijos“ ARATC‘ui planas, o 2023 metų sausio pabaigoje jau po pusę milijono eurų numatyta skirti ARATC‘ui kasmet. Iš karto po strateginio plano buvo patvirtintas ir 2023 metų Alytaus miesto savivaldybės biudžetas, kuriame įtraukta pusė milijono eurų suma ARATC‘ui ir beliko ją tik išmokėti. Manau lėšas ARATC „įsisavins“ dar iki rinkimų…

Kitose Alytaus regiono savivaldybėse, kurias aptarnauja tas pats ARATC‘as, jau padidinta atliekų surinkimo ir perdirbimo rinkliava. Ar dabar skiriama kompensacija ARATC‘ui, o rinkliava nedidinama tik todėl, kad apmulkinti alytiškius, kad jie balsuotų už dabartinį merą Nerijų Cesulį, socdemus ir konservatorius?

Taigi jums, mieli alytiškiai, dviejų partijų: konservatorių ir socdemų tandemas paruošė rinkliavos už atliekas didinimą, todėl raginu: nebalsuokite už socialdemokratus ir konservatorius, nes po rinkimų už rinkliavos už atliekas mokėsite vis daugiau ir daugiau!

Kyla klausimas: ar konservatoriai ir socdemai supranta, kad elgiasi neteisingai, ar jiems atrodo, kad taip elgtis yra padoru? Praeitą kadenciją, kai „konservatorių svetimkūniai“ prieš rinkimus apgavo tuometinį merą V. Grigaravičių ir pasitraukė iš jo vadovaujamos daugumos, Povilas Labukas užsipuolė tuometinį V. Grigaravičiaus vicemerą T. Tamulevičių, kad jis pasirūpino savo motinos įdarbinimu:

Dar praeitoje kadencijoje vicemero motinos įdarbinimu piktinęsis Povilas Labukas šiuose rinkimuose konservatorių sąrašą „papildė“ savo motina, o šios kadencijos pradžioje į UAB „Dzūkijos vandenys“ valdybą „įstatė“ savo būsimą uošvį.

Konservatorių frakcijos vadovo Andriaus Jučo motina ilgą laiką dirbo ir, matyt, dangstė konservatorių ir socdemų reikalus, eidama Alytaus miesto savivaldybės centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjos pareigas. Šių metų sausio mėnesio pabaigoje ji savo noru išėjusi iš darbo. Meras Nerijus Cesiulis už ilgą tarnybą (ar „reikalų“ dangstymą), Andriaus Jučo motiną „apdovanojo“ 5 mėnesių atlyginimo dydžio išeitine kompensacija (maždaug 16 000 eurų). Tai – visų mūsų pinigai.

Ar kiekvienas alytiškis gali tikėtis, kad savo noru išeidamas iš darbo gali gauti 5 mėnesių darbo užmokesčio dydžio išmoką?

Buvęs konservatorių vicemeras Šarūnas Klėgeris džiūgauja, kad organizuoja maratonus Alytaus mieste. Tai gal galėtų sau, ir savo partiečiams miesto taryboje suorganizuoti melavimo maratonus? Povilas Labukas ir kiti „konservatoriai“ šiuometinių rinkimų sąraše – labai tiktų į melavimo čempionus.

Konservatorius Andrius Jučas savo facebook paskyroje ruošėsi ieškoti milijonų, kuriuos jam „pripiešė”:

Tai įdomu, ar jau rado? Man alytiškiai atsiuntė informacijos ir nuotraukų, kad jau baigiamas įrengti Andriaus Jučo namas Nemuno soduose, Alytaus rajone. Tai gal ten ir bus tie „milijonai“? Šiais laikais biudžeto darbuotojams statytis namą – labai jau didelė prabanga.

Po straipsnio apie maratonų biznį iš alytiškių gavau daug medžiagos apie tai, kad tie patys „sporto funkcionieriai“ siurbia lėšas ne tik iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto, maratonų dalyvių ir Alytaus krepšinio akademiją bei krepšinio stovyklas lankančių vaikų tėvelių kišenių, bet renka lėšas ir iš Alytaus miesto krepšinio lygoje rungtyniaujančių komandų. Nors Alytaus krepšinio lygos tikslas nuostatose yra kilnus: populiarinti krepšinį ir aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą Lietuvos krepšinio mėgėjų tarpe, bet toliau
nuostatuose nurodyti registracijos mokesčiai ir nuobaudos, tikrai nedera su šiuo kilniu tikslu:

Šioje lygoje dalyvavo 2022 metais 11 komandų, tai vien registracijos mokestis 300 x 11 = 3300 Eur, o juk dar ir gauta iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto!

Alytaus maratonai dar finansuojami ir valstybės lėšomis:

Alytaus sporto rekreacijos centro treneriai ir sportuojančių vaikų tėveliai klausia iš kur pas Alytaus krepšinio akademijos trenerius prabangūs Porsche ir BMW automobiliai, pats konservatorių kandidatas į tarybą Povilas Tamulynas vairuoja prabangų BMW ir pasistatęs prabangų namą, nors visada verkia, kad Alytaus krepšinio akademijos vaikams pinigų niekas neduoda.

 

Alytaus krepšinio akademijos 2021 metų finansinėse ataskaitose pateikti visi akademijos finansavimo šaltiniai:

 

Tvarkydamiesi savo reikalus „konservatorių svetimkūniai“ vaikšto po Alytaus miestą, po Alytaus įstaigas ir gąsdina žmones, kad jeigu žmonės už juos nebalsuos, tai šie krikščionys – konservatoriai su jais „susidoros”.

Noriu pasakyti visiems alytiškiams: aš, kaip atsargos karininkas, neleisiu, kad  būtų naudojamas šantažas ir prievarta miesto gyventojų ir darbuotojų atžvilgiu. Nebijokite ir kreipkitės į mane.

Šią situaciją geriausia išspręsti ateinant į rinkimus ir balsuojant prieš šiuos parazituojančius elementus. Alytiškiai, ateikite ir  balsuokite už mane. Aš panaikinsiu paliepimus: „gavai darbą – įstok į partiją“, „per rinkimus dirbk partijai“ ir „balsuok už partijos kandidatą“. Kiekvienas pilietis ar biudžetinės įstaigos darbuotojas turi teisę pats spręsti už ką balsuoti.

Politinio komiteto „Už Alytų“ kandidatas į Alytaus miesto savivaldybės merus Dalius Sinkevičius

Politinė reklama bus apmokėta iš politinio komiteto „Už Alytų“ PK rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 2023-02-03/01

2 komentarai apie “Dalius Sinkevičius: „Alytiškiai verti geresnės valdžios negu šitie…“

  1. Koks tu karininkas. Vilkolakis tu galimai: kur tu žiūrėjai, kai tavo šefo komandai milijonai byrėjo iš biudžeto?

  2. Jei Alytaus rajone Kriokalaukio kaime aerodromą sėkmingai įveiklina, Alytaus mieste nuvarytas. Ir bijo vardint, kelių orlaiviams naudojo, kiek nuo jų mokesčių aerodromui? Nes pats kitur kapsto, o savęs dėl aerodromo nemato?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *