Alytaus rajone bus statoma saulės elektrinė: jos kaimynystė gyventojams kelia susirūpinimą

Alytaus rajone, Rumbonių kaime, jau šiemet bus pastatyta 7 MW saulės šviesos energijos elektrinė, kuri užims apie 17 ha ploto. Dėl šio objekto atsiradimo sunerimę gretimo Praniūnų kaimo gyventojai, besibaiminantys dėl saugumo.

„Esame Nemuno g. Praniūnų kaimo gyventojai. Kaip suprantame iš pateiktos prie kelio informacijos, jau ne už ilgo šiemet bus tiesiai prieš mus dideli plotai (17  hektarų) plokščių ir jų laikiklių…Vietoje rugių, miežių, rapsų ar kitų augalų…

Apima įvairios mintys, emocijos, jausmai, klausimai…

1) Tai ar dabar gausime tik pienių ir usnių pūkus nuo laukų? Ar bus prižiūrimos pievos ir  pakelės?

2) Ar bus užtikrintas saugumas? Kaip gaisro atvejai nuo trumpo jungimo, žaibų? Dar prisimename, kaip degė padangų angaras ir kokios buvo gaisro pasekmės… Mes tikrai dėl to sunerimę.

3) Planuojama teritorija didelė. Pusė metų mūsų šalyje ilgos naktys, trumpos dienos, ir teritoriją gaubia VISIŠKA tamsa…Ar nesulauksime daug ,,suinteresuotų vizitatorių, žiūrinėtojų“ naktimis. Jau ir dabar dažnai šunys nežinia ko vakarais susiloja….

Ar planuojate saugumo tikslais apšviesti teritoriją? Juk tiek elektros prigaminsite (7MW)!

4)Įstatymas numato pinigines įplaukas  bendruomenei, kuri  yra  priversta gyventi šalia elektrinės, tai tikimės  geranoriškumo šiuo klausimu ir bendradarbiavimo“, –  rašoma naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ atsiųstame Kristinos Janavičienės rašte.

Šį objektą projektavo bendrovė MB „Eterna“, o ją statys Kauno įmonė UAB „TIKRA“

Tiesa, ketvirtadienio vakarą, vasario 2 dieną, 17 val. planuojamas viešas susirinkimas nuotoliniu būdu, kur gyventojai turės galimybę klausti, išsakyti savo poziciją ir sužinoti atsakymus į jiems aktualius klausimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *