Alytuje šilumos kaina vasarį pinga 5 procentais

Jau patvirtintos naujos Alytaus miesto šilumos kainos vasario mėnesiui. Yra kuo pasidžiaugti – šiluma alytiškiams kainuos maždaug 5 procentais pigiau negu sausį ir šiek tiek mažiau negu praėjusiais metais vasarį.

Šiam vasariui patvirtinta šilumos kaina yra 8,13 ct/kWh, o pernai tokiu pat metu buvo 8,15ct/kWh. Sausį Alytus pagal šilumos kainą buvo ketvirtas, o kaip situacija lentelėje keisis vasarį, dar nėra žinoma.

Pasak Alytaus šilumos tinklų generalinio direktoriaus Mindaugo Nevardausko, tokius šilumos kainų svyravimus lemia kuro kainos. Pastaruoju metu jos krito žemyn, todėl operatyviai reaguojama ir į šilumos kainų mažinimą.

„Į situaciją reaguojame iš karto, kai tik ji pasikeičia. Kiekvieną savaitę įvertiname kainų pokyčius ir pagal tai renkamės, kurią kuro rūšį naudoti gaminant šilumos energiją. Tai mums leidžia maksimaliai sumažinti šildymo kainas. Kol kas labai palankūs ir šilti žiemos orai“,  – sakė M. Nevardauskas.

Pasak generalinio direktoriaus, situacija šilumos kainų rinkoje pamažu stabilizuojasi ir mano, kad  šilumos kainos turėtų išlikti panašiame lygyje kaip dabar.

2 komentarai apie “Alytuje šilumos kaina vasarį pinga 5 procentais

  1. Laukiam dabar Sinkevičiaus purvo, kiek kas kainuoja, kodėl kaina ne mažiausia Lietuvoje ir išvis aplink visi vagys.

  2. Kad 4 vietoje, tai dar mero Grigaravičiaus nuopelnas. Cesiulis ir ko piršto nepajudino tuo klausimu. Būtų likęs ankstesnis meras, tai gal ir 1 vietoje būtume.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *