Ulonų–Santaikos gatvių rekonstrukcijai – papildomai ministerijos skirti 1,5 mln. eurų

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Alytuje apsilankę LR Susisiekimo ministerijos, LR Prezidento komandos bei Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai su miesto vadovais ne tik aptarė apie į Kauną ir Lazdijų vedančių kelių rekonstrukcijas, bet ir į Dzūkijos sostinę atvežė gerų žinių. Susiekimo ministerija skyrė daugiau kaip 1,5 mln. eurų papildomų lėšų tolimesniems dėl Ulonų–Santaikos gatvių rekonstrukcijos etapams įgyvendinti.

Alytaus miesto savivaldybės vadovai su Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijos viceministru Juliumi Skačkausku, Lietuvos Respublikos Prezidento patarėju Nerijumi Kaučiku ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotoju Aivaru Vilkeliu susitiko antradienį.

Susitikime kalbėta apie alytiškiams labai opią problemą – kelio į Kauną rekonstrukciją. Viceministro J. Skačkausko teigimu, jau 2024 metais bus pradėti pirmieji kelio rekonstrukcijos darbai, o šiuo metu baigiami išpirkti jo plėtrai žemės sklypai ir atliekamos kitos parengiamosios rekonstrukcijai procedūros.

Taip pat susitikime kalbėta ir apie kelio Alytus-Lazdijai rekonstrukciją. Šiuo metu kartu su Lenkija yra teikiama paraiška dėl karinio mobilumo kelio.

Džiugios žinios ir dėl Ulonų–Santaikos gatvių rekonstrukcijos darbų: Susiekimo ministerija skyrė daugiau kaip 1,5 mln. eurų papildomų lėšų tolimesniems gatvių rekonstrukcijos etapams įgyvendinti.

„Malonu, kad Ulonų-Santaikos gatvių rekonstrukcijos projektas numatytas kaip strateginis ir jo rekonstrukcijos darbams užbaigti bus gaunamas nuolatinis finansavimas, nes šiomis gatvėmis tiek į Vilniaus, tiek į Lenkijos pusę kasdien pravažiuoja tūkstančiai automobilių. Todėl norisi kaip įmanoma greičiau užbaigti šį projektą. Pozityvios žinios ir dėl regioninių kelių, kurie taip pat svarbūs miestui ir verslo plėtrai“,- po susitikimo sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Parengta pagal Alytaus miesto savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *