Alytaus sporto legenda, boksininkas, treneris Vladimiras Ališauskas amžino poilsio atguls Alytuje

Vladimiras Ališauskas.

Į Amžinybę sausio 12 dieną iškeliavo Alytaus sporto legenda, žymų pėdsaką Alytaus ir visos Lietuvos bokso istorijoje palikęs Vladimiras Ališauskas. Jis keturis kartus buvo Lietuvos bokso čempionas, tris kartus sidabro medalio laimėtojas, pats kaip treneris išugdęs ne vieną Europos čempionato prizininką. Buvę jo mokiniai, sužinoję apie netektį, dalijasi nuotraukomis kartu su juo ir prisiminimais, dėkoja jam už neįkainojamą indėlį į jų gyvenimus.

„Griežtas, geras bokso specialistas. Nemažai sportininkų išlydėjo į bokso ringą. Tame tarpe ir mane. Ilsėkis ramybėje, Vladai“, – rašė vienas iš velionio mokinių, bokso treneris Viktoras Nedzinskas.

V. Ališauskas nuo 1998 dirbo Alytaus sporto ir rekreacijos centro treneriu.

55-erių V. Ališauskas mirė pralaimėjęs kovą su sunkia liga. Sausio 24 dieną jam būtų sukakę 56-eri.

V. Ališauskas 1967 m. sausio 24 d. gimė Karagandoje (Kazachstanas). Bokso sportininkas, tuo metu dar būsimas treneris treniravosi pas V. Chalamtenkovą ir Henriką Virpšą, baigė Kauno technologijos universitetą, vėliau tapo Nacionalinės kategorijos treneriu, 2008 metais buvo apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento medaliu „Už sporto pergales“.

Žymiausieji V. Ališausko auklėtiniai: Karolis Buikus, G. Pranckevičius – 2007 Europos universaliosios kovos čempionato bronzos medalininkas, Karolis Ažukas – 2003 Europos jaunių bokso vicečempionas.

Velionis nuo sausio 13 d., prieš vidurdienį pašarvotas Alytuje, „Skausmo užuovėjoje“ (Pulko g./ Rūtų g.), o sausio 14 d., vidurdienį, laidojamas Alytaus Daugų gatvės kapinėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *