Alytaus ir Kremenčuko miestai kviečia mokinius dalyvauti kūrybinių darbų konkurse

Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų dailės mokytojų metodinis būrelis ir Kremenčuko miesto plėtros institutas organizuoja kūrybinių darbų konkursą „Laisvės ir taikos siekis: Ukraina – Lietuva“. Jame dalyvauti kviečiami abiejų miestų ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai. Akvarele, guašu, grafinėmis raiškos priemonėmis, mišria technika ar kompiuteriu kūrybinius darbus mokiniai raginami kurti iki 2023 m. vasario 10 d. ir juos pristatyti į Alytaus šv. Benedikto gimnaziją (Topolių g. 19).

„Greitai bus metai, kai Ukrainoje vyksta karas. Ko labiausiai nori ši tauta? Kad greičiau pasibaigtų karas ir įsivyrautų taika. Alytaus ir Kremenčuko miestai bendradarbiauja šeštus metus. Šiam Ukrainos miestui ne kartą teikėme humanitarinę pagalbą, o šį kartą savo palaikymą norime išreikšti kviesdami Alytaus ir Kremenčuko mokinius piešti laisvės ir taikos tema“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja, kūrybinių darbų konkurso „Laisvės ir taikos siekis: Ukraina – Lietuva“ globėja, Jurgita Šukevičienė ir kviečia konkurse aktyviai dalyvauti Dzūkijos sostinės mokinius.

Konkursui pateiktus darbus vertins Alytaus miesto savivaldybės administracijos  Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo įsakymu sudaryta konkurso vertinimo komisija. Ji iš keturių amžiaus grupių išrinks po tris geriausius mokinių kūrybinius darbus. Jiems bus įteikti padėkos raštai ir savivaldybių atminimo dovanos.

Konkursui pasibaigus 2023 m. kovo 10 d. Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje bus atidaryta geriausių kūrybinių darbų paroda. Tuo pačiu metu Kremenčuke bus surengta šio Ukrainos miesto mokinių geriausių kūrybinių darbų paroda.

Vėliau Alytaus ir Kremenčuko miestai keisis šiomis parodomis ir 2023 m.  gegužės 10 d. Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje  bus atidaryta Kremenčuko miesto mokinių geriausių kūrybinių darbų paroda, tuo pačiu metu Alytaus miesto mokinių kūrybiniai darbai bus eksponuojami Kremenčuke.

Daugiau informacijos apie kūrybinių darbų konkursą „Laisvės ir taikos siekis: Ukraina – Lietuva“ rasite čia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *