Alytaus ligoninėje – pirmieji trys naujagimiai: gimdymų statistika liūdina

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje šiemet jau gimė trys naujagimiai – du berniukai ir viena mergaitė. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėjas, gydytojas akušeris-ginekologas Eugenijus Tiškus sako, kad per praėjusius metus berniukų gimimų būta daugiau ir kad motulė gamta tuo pasirūpino, mat vyrų išgyvenamumo rodikliai yra kur kas prastesni už moterų. Deja, bet gimdymų Alytuje vėl gerokai sumažėjo.

„Sausio 1 dieną pagimdė trys moterys – viena alytiškė ir dvi druskininkietės. Turime vieną mergaitę ir du berniukus. Gimdymai buvo sėkmingi, kūdikiai ir mamos sveiki“, – sakė vedėjas.

Deja, bet gimdymų statistika mažėja kasmet visoje šalyje. Ne išimtis ir Alytus. 2022-aisiais, liginant su 2021 metais, Alytuje gimė 45 naujagimiais mažiau. Iš viso per metus jų buvo 420.

„Tai labai jau skaudi tema net tik mūsų miestui, bet ir visai šaliai. Toks mažėjimas vyksta jau tris dešimtmečius.

Tikslių duomenų dar neturiu, tačiau akivaizdu, kad praėjusiais metais gimė daugiau berniukų negu mergaičių. Berniukai – tikri tyrinėtojai, jų miršta daugiau ir greičiau, todėl gamta savo darbą žino ir todėl berniukų gimsta daugiau“, – sakė gydytojas.

Vedėjas pasidžiaugė, kad praėjusiais metais visi gimdymai buvo sėkmingi, negyvagimių Alytuje nėra buvo jau per pernkerius pastaruosius metus.

„Gerėja paslaugos, gydymas, vis kita reikiama pagalba. Mūsų šalies perinatalinio (laikotarpis, susijęs su gimimu arba 10 dienų po jo) mirtingumo rodikliai yra vieni žemiausių Europoje“, – tikino E. Tiškus.

4 komentarai apie “Alytaus ligoninėje – pirmieji trys naujagimiai: gimdymų statistika liūdina

  1. Myliu Alytų ! Bet jaunimas nori darbo ir normalaus atl
    yginimo.
    Dabar pas mus tik siuvėjas ir baldų gamyba turi ką pasiūlyti

  2. Pasigyrė meras, kad daugėja gyventojų, pasirodė, kad tik ukrainiečių sąskait. Kai anie išvažiuos, Alytus liks kaimuku.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *