Šventinis savaitgalis Alytaus apskrityje: smurtas šeimose, neblaivūs vairuotojai ir karščiuojančių vaikų antplūdis ligoninėje

Asociatyvios lrytas.lt/A. Vaitkevičiaus nuotr.

Šventinis ilgasis savaitgalis Alytaus apskrityje įvairioms pagalbą teikiančioms tarnyboms daugiau mažiau buvo ramus. Didesnio darbų krūvio sulaukė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės medikai, į kuriuos neįprastai daug pagalbos kreipėsi dėl karščiuojančių vaikų. Į policijos pareigūnų akiratį pateko ir neblaivių vairuotojų, tačiau labiasiai akį įvykių suvestinėse rėžia smurto artimoje aplinkoje įvykių gausa.

„Į įvairius įvykius per ilgąjį šventinį savaitgalį reaguota buvo daugiau kaip 300 kartų. Gaila, bet karaliavo smurtas artimoje aplinkoje. Šių atvejų buvo daugiausia. Neblaivių vairuotojų taip pat buvo, pradėta keletas ikiteisminių tyrimų, administracinių teisenų skaičių suskaičiuoti būtų sudėtinga.

Pirmą Kalėdų dieną įvyko eismo įvykis, kurį Jurgiškių kaime, Alytaus rajone, sukėlė neblaivus vairuotojas, atsitrenkęs į stulpą ir nuvažiavęs nuo kelio į laukus. Vairuotojas ir kartu vykęs keleivis buvo sužaloti, o gydymui išvežti į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių.

Buvo nemažai besiskundžiančių triukšmu butuose, pareigūnai buvo kviečiami ir į pasilinksminimo vietas, kur konfliktų metu įsiplieskė muštynės.

Kučių išvakarėse daugiau padirbėti teko apsaugos darbuotojams, nes padaugėjo vagysčių prekybos centruose, buvo sulaikyti asmenys, kurie bandė iš prekybos centrų pasišalinti nesusimokėję už prekes.

Antrą Kalėdų dieną, prasidėjus intensyviam snygiui, netrūko techninių eismo įvykių, kai vairuotojai dėl slidžios kelio dangos ir sudėtingų oro sąlygų nesuvaldė automobilių“, – sakė Kristina Janulevičienė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė.

Pasiteiravus Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos komunikacijos specialistės Vijos Kudzienės apie šventinių dienų situaciją Alytaus apskrityje, ji patikino, kad savaitgalis buvo ganėtinai ramus, tarnybos darbas vyko įprastai, iškvietimų daugiau negu įprasta nebuvo.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Dmitrij Kačiurin patikino, kad per šventinį savaitgalį sulaukta didesnio pacientų antplūdžio, kaip ir buvo tikėtasi, tačiau nieko ypatingo neįvyko.

„Iš esmės medikams teko suteikti poliklinikines paslaugas, nes pirmines sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos nedirbo. Sulaukėme labai daug karščiuojančių vaikų. Vieną dieną jų buvo beveik pusšimtis. Stacionare pastaruoju metu pacientų pilna“, – taip trumpai situaciją ligoninėje apibūdino D. Kačiurin.

Tai, kad šventinis savaitgalis ligoninės Priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus medikams buvo darbingas, patvirtino ir skyriaus vedėja Vilma Krušnienė.

„Intensyvumas prasidėjo jau nuo Kūčių dienos, vėliau vakaras buvo kiek ramesnis, tačiau naktį vėl sulaukėme pacientų. Pirmoji Kalėdų diena buvo ypatingai darbinga, tą dieną turėjome daugiausia ir guldymų į ligoninę, ir pacientų. Visos šventinės dienos išsiskyrė tuo, kad labai daug sulaukėme karščiuojančių vaikų. Per parą sulaukdavome virš trisdešimt ir virš keturiasdešimt vaikų. Vieną dieną jų buvo net 47. Labai daug peršalusių, karščiuojančių, kosinčių, sloguojančių.

Antrą Kalėdų dieną karščiuojančių buvo ypač daug, tad ligoninė virto tikrų tikriausia poliklinika. Tačiau tai suprantama, nes šventinėmis dienomis žmonės neturi kur daugiau kreiptis, poliklinikos nedirba. Pacientus kamuoja labai intensyvus, sunkiai numalšinamas karščiavimas kelias dienas.

Neblaivių asmenų visuomet pasitaiko ir net tenka išsiųsti psichiatro konsultacijai, tačiau kad per šventes tokių būtų išskirtinai daugiau, tikrai negalėtume pasakyti“, – pasakojo V. Krušnienė.

Alytaus ligoninės Priėmimo – skubiosios pagalbos skyriuje per tris šventines dienas buvo sulaukta apie 360 pacientų, per dieną vidutiniškai – 120.

Vienas komentaras apie “Šventinis savaitgalis Alytaus apskrityje: smurtas šeimose, neblaivūs vairuotojai ir karščiuojančių vaikų antplūdis ligoninėje

  1. Nesutnku su Kačiurinu.Po tiek ir daugiau,iki 200 priemimo skyriuje apsilanko ligoniu kasdiena. Poliklinikos nedarbo dienos itakos tam neturejo.I poliklinika zmogus niekaip nepatenka.Poliklinokos apytustes,taciau gydytojai kaip stagnatoriai priesinasi priimti ligonius.Net med komisijos nepriima,laukti reikia savaitemis,nors pacientu nuejes nerasi laukianciu.Priemimo skyrius,kaip gaila bebutu,kencia labiausiai.B eto priemimo skyrius paverstas isblaivinimo istaiga,atvezami girti,jie issimiega ir paleidziami.Daug problemu sudaro neblaivus priemimo darbuotojams ,o ypac apssaugos darbuotojui,kuris dirba vienas.Taciau nei ligonines administracijai,nei kitoms institucijoms tai nesvarbu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *