Kalėdų dvasia – ir Ukrainoje: lietuviškos dovanos – kariams, policijos pareigūnams

Bomboms, raketoms skrodžiant Ukrainos dangų, šv. Kalėdų dvasios šiai šaliai bando įkvėpti kas kaip gali.  Lietuvos karių asociacija „Keliautojų klubas“ kartu su vadovu mjr. Rolandu Lubiu inicijavo akciją „Padovanok Kalėdų dovaną Ukrainos kariui“. Prie šios iniciatyvos aktyviai prisijungė ir druskininkietis šaulys Ramūnas Šerpatauskas, kuris nuolat aktyviai palaiko ryšius su Ukrainos gynėjais.

„Socialiniais tinklais skleidžiau šią žinią ir rinkau dovanas savo kariaujantiems draugams, kurie lankėsi Druskininkų reabilitacijos centre. Pavyko surinkti virš 300 dovanėlių ir praėjusią savaitę nuvežėme į Ukrainą ir viską perdavėme.

Taip pat dovanėlės buvo perduotos Kyjivo priemiestyje Irpinėje sutiktiems policijos pareigūnams, nes prie šios akcijos aktyviai prisidėjo ir Lietuvos policijos mokykla, Kauno probacijos tarnyba, Krašto apsaugos savanorių pajėgų šeštoji rinktinė, Telšių šaulių savanorių kuopa, Lietuvos  žmonės iš įvairių miestų, organizacijų, įmonių.

Vežant dovanas, į Ukrainą buvo nuvežta ir humanitarinės pagalbos priemonių, generatorių, žiūronų artileristams, miegmaišių, 12 dėžių sauso maisto davinių, kitų reikalingų daiktų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *