Lenkijos Luko (Ełk) mieste – apie naujus bendrus projektus

Alytaus miesto savivaldybės administracijos delegacija vizito Luko (Ełk) (Lenkijos Respublika) savivaldybėje metu su miesto partnerio vadovais, savivaldos įstaigų specialistais aptarė jau beveik dešimtmetį trunkantį miestų bendradarbiavimą, kartu įgyvendintus įvairius kultūros ir socialinius  projektus, tarėsi dėl naujų bendrų projektų.

Ne vieną bendrą projektą su partneriais Luko (Ełk) savivaldybėje įgyvendino Alytaus miesto socialinių paslaugų centras, Alytaus bendruomenės centras, Alytaus kultūros centras.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos skyrių vadovai bei specialistai apsilankė Ekologijos edukacijos centre. Jame žaliosios mokyklos idėją, tvarumo sprendinius ir neformalaus ugdymo naujoves bei gerąją patirtį pristatė centro direktorė Róża Cimochowska.

Neišdildomą įspūdi paliko ir Koperniko parkas su jaunimo erdvėmis bei vaikų žaidimo aikštelė, kurioje daug įvairios ne tik vaizduotę lavinančios, bet ir fizikinių žinių suteikiančios įrangos. Apie M. Montesori darželio lauko sprendinius ir ikimokyklinio ugdymo iššūkius papasakojo darželio direktorė Edyta Dąbrowska.

Socialinių paslaugų centro direktorė Aneta Ruszczyk ir Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Irena Podlecka pristatė vaikų, jaunimo, senjorų užimtumo veiklą, Socialines dirbtuves, Krizių centrą ir socialinių paslaugų teikimo naujoves.

Kultūros renginiai, iniciatyvos ir įveiklintos erdvės, įvairių stilių muzikai pritaikytos salės bei įspūdingas amfiteatras – tai  Luko (Ełk) kultūros centro veiklos rezultatai, juos pristatė šio centro direktorė Aneta Werla.

Susitikime su Luko (Ełk) viceprezidentu Miroslaw Holubowicz, savivaldybės skyrių vadovais  diskutuota apie savivaldybių strateginės plėtros kryptis, pasikeista patirtimi, pritraukiant ir skatinant verslą, kalbėta apie iššūkius teikiant gyventojams viešąsias paslaugas, aptarti galimi bendri projektai, kurie būtų finansuojami Europos Sąjungos lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *