Iš pusnynų vaduotis teko ir Alytaus darželiui: pagalbos ranką ištiesė kaimynai

Jau ne pirmą parą siaučianti pūga iššūkiu tapo ne tik vairuotojams, bet ir Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ bendruomenei. Šįryt į darbą atvykusi darželio direktorė Rasa Naujalienė suprato, kad pūga tiek privertė sniego, kad vieno nuo pusės 5 val. ryto dirbusio aplinkos prižiūrėtojo rankų neužteks nuvalyti kelią link darželio, kad jį pasiektų maisto tiekėjai. Ir čia pagalbos ranką ištiesė gerieji kaimynai, šalia įsikūrę verslo atstovai, nuomojantys ir reikalingą techniką sniego valymui. Mokyklos vadovė pasidžiaugė, kad bendrystės galia yra didžiulė ir kad kaimynystė, regis didelius rūpesčius, gali paversti menkniekiu.

„Žinot, jeigu vaikas neišmoks eilėraščio šiandien, jį išmoks rytoj, tačiau nepavalgyti jis juk negali. Darželio teritorija buvo taip užpustyta, kad maisto tiekėjai mūsų tikrai nebūtų pasiekę.

Vakar vakare, išvažiuojant namo, palikau aplinkos prižiūrėtoją valantį sniegą. Ryte atvažiavau į darbą ir pamačiau, kad jo sunkaus darbo kaip nebūta, vėl užpustyta, o jis vėl plušo nuo pusės 5 ryto. Supratau, kad vieno žmogaus rankų nuvalyti sniegą taip, kad būtų galima privažiuoti prie darželio, nepakaks. Reikėjo skubiai veikti, kad maisto tiekėjai galėtų mus pasiekti.

Žvilgsnis nukrypo į kaimynų teritoriją už tvoros, kur stovėjo technika sniegui stumdyti. Tereikėjo vieno skambučio ir jau technika darbavosi darželio teritorijoje.

„Girinuko“ bendruomenė nuoširdžiai dėkoja mūsų nuostabiems kaimynams UAB „Mainvesta“ Auto batai. Bendruomeniškumas kuria nenusakomus stebuklus“, – džiaugėsi R. Naujalienė.

Direktorė pridūrė, kad darželio vaikučiai sočiai pavalgė ir dabar turi galimybę pažaisti nuo pusnų išvaduotame lauke.

„Pandemija daugelį atšaldė nuo kaimyniškumo, bendruomeniškumo, tačiau galiu pasidžiaugti, kad bent jau Ulonų seniūnaitijos bendruomenė sugebėjo šias vertybes išsaugoti. Pagalbos ranką, kai reikia, visuomet ištiesia ne tik kaimynai, bet ir seniūnaitis Petras Sabaitis“, – tikino direktorė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *