Ar nuo pusnynų Alytų vaduojantys kelininkai išmoko savo pamokas?

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Vos per dvi paras šalyje iškrito kelios dešimtys centimetrų sniego, o pūga iššūkių nepagaili ne tik vairuotojams, bet ir kelininkams. Tiesa, praėjusių metų pamokas, kai už netinkamai atliktas paslaugas kelius prižiūrinčioms įmonėms teko susimokėti baudas, kelininkai, regis, išmoksta, tačiau tobulėti dar yra kur. Vis tik viena šaligatvius valanti įmonė šiemet buvo nubausta, mat Vidzgirio ir Putinų mikrorajonų šaligatviai nebuvo nuvalyti tinkamai.

„Įvertinus ekstremalias orų sąlygas, kelininkams šiemet su iššūkiais susitvarkyti sekasi neblogai. Sudėtinga buvo vakarykštė naktis, iki vakaro viskas buvo sutvarkyta, nuvalyta, tačiau vėl prasidėjus intensyviam snygiui, ryte gatvėse eismo sąlygos vėl buvo sudėtingos. Jas ypač sunkino lijundra. Tokios intensyvaus snygio sienos nebuvau mačiusi. Šiandien snigti baigė apie vidurdienį ir kelininkai vėl aktyviai dirba“, – situaciją apibendrino Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Tiesa, vis tik vieną šaligatvius valančią įmonę savivaldybei teko bausti, mat Vidzgiryje ir Putinuose šaligatviai nebuvo nuvalyti kokybiškai.

„Faktas, kad įmonė buvo nubausta mūsų nedžiugina, nes nuo to sniegas pats nenusivalo. Tačiau ši įmonė dirba pirmus metus, todėl pradžia, ypač užklupus tokioms agresyvioms sąlygoms, visuomet būna sunki.

Be to, reikėtų šiek tiek daugiau mūsų visų supratimo, nes įmonės darbuotojai pluša jau dvi savaites net ir naktimis. Kol mes stovim prie lango ir kritikuojame, valančių įmonių darbuotojai sunkiai dirba“, – kalbėjo P. Raškauskienė.

Vedėjos tikinimu, vis tik Alytaus miesto kelius prižiūrinčios įmonės savo pamokas išmoksta ir šiai žiemai pasiruošė tinkamai.

Dar lapkričio viduryje apsilankius įmonių sandėliuose, juose jau buvo privežta kalnai druskos, darbui paruošta technika.

„Iki šios dienos įmonės tikrai susitvarkė neblogai, ypač įvertinus intensyvaus snygio ir susidariusių ekstremalių sąlygų situaciją. Kelininkams išties labai sunku, todėl iš nepatogumų patiriančių gyventojų norėtųsi daugiau supratingumo ir bendrų pastangų. Norint kuo greičiau nuvalyti gatves, technika tiesiog nespėja nuvalyti ir sniegu užverstų įvažiavimų, vartelių, priešingu atveju nevalytos liktų kitos miesto gatvės. Dažniausiai sniegu užversti įvažiavimai valomi jau kitu etapu, nuvalius miesto gatves. Deja, nespėjus baigti nuvalyti gatvių, vėl prasideda naujas snygis ir įvažiavimų valymas vėl lieka antrame plane. Todėl gyventojų norime paprašyti bendromis pastangomis padėti nuvalyti įvažiavimus ir nepykti.

Tikėkimės, kad tokios treniruotės bus tik į naudą visiems“, – sakė P. Raškauskienė.

Vienas komentaras apie “Ar nuo pusnynų Alytų vaduojantys kelininkai išmoko savo pamokas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *