„Šiukšlių biznis“. Dalius Sinkevičius: „Ponai Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, kodėl alytiškiai tiek daug moka už atliekų surinkimą ir tvarkymą?“

Dalius Sinkevičius.

Jei Alytaus gyventojai manimi pasitikės ir suteiks mandatą – būtinai sutvarkysiu atliekų ūkį ir gyventojai mokės ne už kvadratinius metrus, o už asmenis, kurie sukaupia atliekas. Dabar yra didelė socialinė neteisybė, kurią reikia kuo skubiau ištaisyti! Tai bus mano uždavinys, kad Alytaus gyventojai mokėtų mažiausiai Lietuvoje.

UAB „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras“ savo internetinėje svetainėje deklaruoja: „Nuo pat savo įkūrimo 2002 m. sėkmingai vykdome svarbiausią steigėjų mums iškeltą tikslą – organizuoti skaidrią, žmonėms tarnaujančią ir efektyviai veikiančią atliekų tvarkymo sistemą“.

Tikrai skaidrią? Žmonėms tarnaujančią? Efektyviai veikiančią?

– Jeigu ARATC  efektyviai veikia, tai kodėl pastarajame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo bandoma iš alytiškių biudžeto nugvelbti beveik pusę milijono eurų ARATC‘ui?

– Jeigu ARATC efektyviai veikia, tai kodėl VšĮ „Kauno regiono atliekų tvarkymo centras“, kuris aptarnauja 6 savivaldybes su daugiau nei 538 tūkstančiais gyventojų, dirba 103 darbuotojai, o UAB „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras“, kuris aptarnauja 7 savivaldybes su maždaug 160 tūkstančių gyventojų, dirba 134 darbuotojai? Kodėl procesai automatizuojami, robotizuojami, o darbuotojų vis daugėja?

– Jeigu ARATC skaidriai veikia, tai kodėl ne tik Alytaus miesto gyventojai, bet ir patys tarybos nariai negauna pageidaujamos informacijos iš ARATC?

– Jeigu ARATC sukūrė žmonėms tarnaujančią atliekų tvarkymo sistemą, tai kodėl skirtingų savivaldybių gyventojams skiriasi rinkliavų dydžiai? Kodėl didžiausios ARATC akcininkės – Alytaus miesto savivaldybės gyventojai moka daugiausiai?

 

Net iki rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą padidėjimo nuo 2017 metų alytiškiai mokėjo daugiau (0,59 Eur už kv.m), negu dabar moka Alytaus rajono gyventojai (0,5189 Eur už kv.m)!

 

– Jeigu ARATC yra socialiai atsakinga įmonė, tai kodėl vienodo dydžio butas, kuriame gyvena vienas gyventojas, moka tiek patkiek tokio pat dydžio butas su keturiais gyventojais?

– Jeigu ARATC sukūrė žmonėms tarnaujančią atliekų tvarkymo sistemą, tai kodėl Alytaus gyventojų mažėja, o atliekų kiekiai nemažėja?

– Jeigu ARATC skaidriai veikia, tai kodėl ten dirba su Alytaus miesto savivaldybės taryba ir administracija susijusių žmonių?

 

 

 

 

 

 

Gerbiamieji alytiškiai, neseniai iš jūsų buvo bandoma paimti beveik pusę milijono eurų. Kaip deklaruoja ARATC atstovai – tai yra trijų mėnesių (nežinia iš kur atsiradęs) įsiskolinimas ARATC‘ui. Tai pagalvokime, kokia suma susidarys per visus metus (apie 430.000×4=1.720.000 eurų).

Šita suma, padidėjusios rinkliavos forma, bus paimta iš kiekvieno Alytaus miesto gyventojo, nes dabartinė formuluotė “kompensacija“ yra iliuzinė apgaulė prieš rinkimus išgelbėti ir taip nepopuliarią konservatorių partiją su ten dirbančiomis konservatorių šeimomis.

Politinio komiteto „Už Alytų“ kandidatas į Alytaus miesto savivaldybės merus Dalius Sinkevičius

Politinė reklama bus apmokėta iš politinio komiteto „Už Alytų“ rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 2022-12-09/01

2 komentarai apie “„Šiukšlių biznis“. Dalius Sinkevičius: „Ponai Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, kodėl alytiškiai tiek daug moka už atliekų surinkimą ir tvarkymą?“

  1. Gyvenu 2kambariu bute ,registruota viena .Turiu soda ,namelis 8kvadratiniu metru vasarnamis .Vasara nuvaziuoju tik truputi buti ir apsiraveti mazuti darziuka .Ziema nebunu ,na puse metu bunu ,puse nebunu .Tai viso as moku 100 euru uz siuksles .Tai didele kazkokia nesamone .Teisybes niekur neradau .Tai alytaus kainos .

  2. Saunuolis Dalius , kad viesina sita seimynini bizni . Dirba ir savivaldybese , o seimos nariai RATCE . Ir sitoms seimynelems negana ir vis negana . O kurd Jankausku seimyneles rysiai su Alytusplius portalu. . Zodziu patys pas save reklama uzsako. Baisu , kas darosi sitam miestelyje . Kaip minta seimyneles ar gimines gyventoju saskaita.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *