Išplėstiniame verslo plėtros koordinavimo tarybos posėdyje – tvarumo ir bendradarbiavimo gairės

Baigiantis metams Alytaus verslo plėtros koordinavimo tarybos pirmininkė Algimanta Ščiglinskienė sukvietė verslo ir asocijuotų struktūrų atstovus į išplėstinį Alytaus miesto verslo plėtros koordinavimo  tarybos posėdį, kuriame buvo aptarta tvaraus miesto ir regiono bendradarbiavimo plėtros gairės.

Pranešimus skaitė regionų plėtros ekspertas dr. Romualdas Stankaitis ir LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Inovacijų ir pramonės departamento, Pramonė 4.0 politikos skyriaus patarėjas Kęstutis Masalskis.

Susitikimo metu buvo diskutuota, kad yra būtinas regiono centrų investavimo potencialo stiprinimas, bendradarbystės erdvių kūrimas, verslo atstovų įtraukimas rengiant 2021-2027 m. ES fondų investicijų regionines priemones.

Dr. Romualdas Stankaitis, pabrėžė miesto plėtrai reikalingų sprendimų visumą, strategijos įgyvendinimą. Anot jo, svarbu išanalizuoti duomenis, išgryninti situaciją, lyginti su kaimyniniais rajonais ir ieškoti geriausio sprendimo bei viešinti informaciją verslui.

LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Inovacijų ir pramonės departamento, Pramonė 4.0 politikos skyriaus patarėjas Kęstutis Masalskis akcentavo skaitmenizacijos, žiedinės ekonomikos ir integracijos į vertės grandines svarbą. Kolektyvinė lyderystė regione yra vienas iš pagrindinių aspektų regiono verslų augimui ir viešųjų paslaugų plėtrai.

Verslo plėtros koordinavimo tarybos globėjas, mero pavaduotojas Povilas Labukas, džiaugėsi tarybos aktyviu darbu, bendrų iniciatyvų pramonės plėtrai su Alytaus rajono savivaldybe įgyvendinimu bei akcentavo regioninį iššūkį – darbo vietų pasiekiamumą.

Posėdyje taip pat dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Alytaus miesto savivaldybės seniūnaitis Tadas Čiakas, administracijos darbuotojai.

Lapkričio 30 d. Alytaus miesto savivaldybės taryboje patvirtinta papildyta naujais nariais Alytaus miesto verslo plėtros koordinavimo tarybos sudėtis. Šiuo metu taryboje yra 15 mokslo, verslo, asocijuotų struktūrų atstovų. Tarybos priimti sprendimai viešinami: https://alytus.lt/alytaus-miesto-verslo-pletros-koordinavimo-taryba 

Verslo skyriaus informacija

2 komentarai apie “Išplėstiniame verslo plėtros koordinavimo tarybos posėdyje – tvarumo ir bendradarbiavimo gairės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *