Dovana teatro mylėtojams: nemokamas spektaklis

Pirmoji dovana, artėjant gražiausioms metų šventėms, bus įteikta alytiškiams, teatro mylėtojams jau pirmadienį. Gruodžio 12 d. 15 ir 18 val. Alytaus miesto teatre – nemokamas spektaklis „Invazija“ (N-18) – Balstogės Dramos Teatro bei Kyjivo Kairiojo Dniepro Kranto Akademinio Dramos ir Komedijos Teatro bendra produkcija (Left Bank Theatre).

„Kviečiame nepraleisti progos ir pirmadienį pasimatyti teatre, spektaklis – nemokamas, tačiau svarbiausia paskubėkite užsiregistruoti. Spektaklis vyks lenkų ir ukrainiečių kalbomis bei bus titruojamas lietuviškai“, – kviečia teatro vadovė Inesa Pilvelytė.

Užsiregistruoti galite:vadyba@alytausteatras.lt arba telefonu +370 686 41900

Spektaklis gimė „Kryptis Ukraina“ projekto metu, finansuotas Kultūros ir Tautos Paveldo Ministerijos bei Palenkės Vaivadijos. Projekto partneriai: Kyjivo Kairiojo Dniepro Kranto Akademinis Dramos ir Komedijos Teatras (Left Bank Theatre) ir Alytaus Miesto Teatras.

Pjesės autorė Malina Prześluga – talentinga dramaturgė, Gdynės dramaturgijos premijos laureatė. Spektaklio režisierė Tamara Trunova, iš Kyjivo Left Bank Theatre, į spektaklį įtraukė tiek lenkų, tiek ukrainiečių aktores.

Apie spektaklį:

Kai atsiduri svetimoje, nors draugiškoje šalyje ir jauti, kad Tau trūksta žodžių, simbolių ir ženklų, kurie išreikštų juntamą skausmą. Ir tuo pat metu dvejoji, ar turi teisę dalintis skausmu? Galbūt verta jį pasilaikyti sau ir nieko daugiau nebedaryti, ir kas tuomet nutiks? Kenčiantysis kenčia pats vienas. Rodantieji empatiją, visuomet nepakankamai giliai supranta. Karas ištrina ribas, visas adekvatusis pasaulis išvirsta į vientisą teritoriją, besipriešinančią blogiui. Bet blogis įgauna vis naujus pavidalus ir tampa kaskart vis neperprantamas.

Dramaturgė Malina Prześluga

Dvi ukrainiečių pabėgėlės atsiduria laikinuose namuose Lenkijoje. Patogios lovos, atskiros lentynėlės šaldytuve, naktinė lempa – viskas patogumui ir komfortui. Jauskitės kaip namuose. Kad ir kur bebūtume jaučiamės kaip namuose, kaip kare. Karas neleidžia atsitraukti, neleidžia atsikvėpti, atima iliuzijas, pasitinka ant bet kurios, laikinai taikios, šalies slenksčio. Karas pakyla ir nuslūgsta, peržengia sienas, ribas, išdžiūsta tarp pirštų ir formuoja visas ateities svajones, į pulsuojantį paminklą to, kas niekada daugiau nebepasikartos.

Susiliejame į vienatinę visumą – virš tautos ir virš žmonijos. Pradedame pastebėti kalbų bendrus sąskambius bei veidų panašumus. Pakylėtąją „brolystę“ patikriname paprastais veiksmais, tyla, buvimu, priėmimu. Kartais pakeliame daugiau, nei įmanoma, o kartais visiškai palūžtame. Ar pasaulį valdo meilė? O galbūt meilės trūkumas?

Dvi ukrainiečių pabėgėlės atsiduria laikinuose namuose Lenkijoje. Patogios lovos, atskiros lentynos šaldytuve, naktinė lempa – viskas patogumui ir komfortui. Jauskitės kaip namuose. Bet ar įmanoma jaustis namie, nebūnant namuose?

Režisierė Tamara Trunova

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *