Kalėdos kartu su teatru: ką padėti po eglute?

Kada geriausias laikas galvoti apie dovanas? Atsakymas: dabar. O kokia geriausia dovana artimam žmogui, draugui, o galbūt kolegai? Atsakymas: galimybė būti kartu su Alytaus miesto teatru.

„Ar gali būti geresnė dovana už galimybę būti kartu. Teatras dovanoja emocijas, jausmus, galimybę būti pakylėtu, galimybę stabtelti ir pasidžiaugti gražia šventine akimirka. Mums visiems reikia ne tuščių niekučių, kuriais perpildytos parduotuvių lentynos, mums reikia bendrystės, todėl labai kviečiu per šias šventes švęsti ir teatro šventę“, – į šventinius renginius kviečia Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

Gruodžio mėnesį teatre, kaip ir kasmet, aibė renginių: nuo šventinių spektaklių iki koncertų. Visą repertuarą rasite www.alytausteatras.lt. Tačiau geriausia dovana po eglute – Alytaus miesto teatro spektakliai. Tris puikias dovanas tiek suaugusiems, tiek vaikams rasite čia:

26 d. 11 val. PREMJERA! Spektaklis vaikams „Grybų taika“ (rež. Andra Kavaliauskaitė)

„Grybų taika“ – koncertinė programa vaikams, sukurta pagal literatūros klasiko Justino Marcinkevičiaus vieną populiariausių kūrinių – eiliuotą poemą „Grybų karas“. Tik šįkart grybai nusprendė kalbėti ne apie karą, o apie taiką, atsidavimą, pasiaukojimą ir meilę artimui, namams, žemei bei savo kalbai, atsargiai atskleidžiant, kokią žalą gali padaryti sekimas tuštybe, arogancija ir egoizmu. Ši istorija įvyko prieš daugybę metų, bet grybai ją lig šiol atsimena, tai jų – šaknyse. Jie davė pažadą šią istoriją perduoti iš kartos į kartą, kad niekas niekada nepamirštų: žemei – nereikia karo. Širdžiai – nereikia karo. Mums reikia meilės ir galimybės gyventi be baimės, kuriant pasaulį tokį, kuriame gyventi būtų ramu, saugu ir gera.

Bilietą rasite čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/4316/8332

27 d. 18 val. spektaklis suaugusiems „GEISMŲ TRAMVAJUS“(rež. Suren Shahverdyan)

Tai spektaklis apie griūvantį šiandienos pasaulį. Pjesė, parašyta 1947 m., pripažinta vienu geriausių pasaulinės dramaturgijos kūrinių, įvertinta Pulicerio premija, išlieka itin aktuali. Dvasinio egzistavimo ir vertybių perkainojimas šiandien suskamba naujai.

Spektaklyje gvildenama žmogaus vienišumo tema ir pastangos griebtis bet ko, kas padėtų išvengti neišvengiamos būties, kas leistų suvokti, kad absoliučios laimės nėra, kad kiekvienas esame vienišas šiam atšiauriame pasaulyje.

Tai ekspresyvus spektaklis, emocionaliai veikiantis žiūrovą, esantį scenoje kartu su herojais. Visi jie bendrininkai to, kas vyksta spektaklyje.

Bilietą rasite čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/3969/8176

31 d. 19 val. ir 01.06 d. 18 val. spektaklis suaugusiems „Viešbutis „Renesansas“ (rež. Matteo Spiazzi)

Viešbučiai yra mažos tikrovės dalelės – tai miestai mieste. Mes dažnai galvojame apie viešbutį kaip vietą atsipalaiduoti ar laukti, tačiau retai susimąstome apie tai, kiek viešbučio kambarys gali būti svetimas kasdienybei, vieta anapus laiko, kur galime susitikti su savo praeities vaiduokliais. Vieta, kur kartą patirtos ryškiausios emocijos gali pasikartoti dar kartą.

O gal būtent ten, viešbutyje, galime būti tokie, kokie esame iš tikrųjų? Ir daryti tai, ko niekada sau neleisime kasdieniniame gyvenime. Viešbučio kambarys, kuriame daug istorijų, susipina į fragmentišką pasakojimą. Kaip dėlionė, sukomponuota istorijoje skirtingų žmonių, kuriuos vienija vienas tikslas – asmeninės laisvės paieškos.

Istorinis laikotarpis, kuriame vyksta spektaklis, apima paskutinį sovietinio režimo laikotarpį, visiškai kitaip suvokiant laisvę nei šiandien. Kiekvienas iš mūsų turi savo viešbutį, vieta, kurioje esame, esame mes ir niekas kitas.

Bilietą rasite čia:

12.31 d. 19 val. https://kakava.lt/pirkti-bilietus/3859/8178

01.06 d. 18 val.https://kakava.lt/pirkti-bilietus/3859/8216

Jeigu abejoji dėl dovanos – dovanok galimybę rinktis. Dovanų kuponus galite įsigyti Alytaus miesto teatro kasoje arba internetu https://kakava.lt/dovanu-kuponas/alytaus-miesto-teatro-dovanu-kuponas/19

Alytaus miesto teatro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *