Dalius Sinkevičius: pone Cesiuli, kam išleidžiami alytiškių pinigai?

Dalius Sinkevičius.

Po informacijos apie šildymo kainas paviešinimo gavau nemažai alytiškių reakcijų ir atsiliepimų, ir tęsiu aktualią miestiečiams temą.

Lapkričio 14 dieną savo „Facebook“ paskyroje Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis pranešė, kad Alytus, pagal šildymo kainos dydį, yra ketvirtas Lietuvoje ir pasveikino Šiaulius su trečiąja vieta šiame reitinge.

Norint lygiuotis į geresnius, reikia žiūrėti, kodėl jie geresni:

1. AB „Šiaulių energija“ valdybos nario atlygis – 150,00 Eur/mėn., UAB „Alytaus šilumos tinklai“ valdybos nario atlygis – 900 Eur/mėn. Per ketverių metų kadenciją „Šiaulių energijos“ valdyba Šiaulių miestui kainuoja 21 600 Eur, „Alytaus šilumos tinklų“ valdyba – 129 600 Eur. Lygiuodamiesi į Šiaulius, sutaupytume 108 000 Eur. Ar tai ne bereikalingas lėšų švaistymas?

2. Alytaus šilumos tinklai už 98 452,87 Eur pirko paslaugas iš Lietuvos energetikos instituto, kuriame dirba Alytaus šilumos tinklų valdybos narys. Ar tai ne viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktas su galimai korupcinėmis apraiškomis?

 

3. Šiais metais UAB „Alytaus šilumos tinklai“ iš UAB „Expolita“perka administracinio pastato Pramonės gatvėje patalpų remonto darbus už 261 672,11 Eur. „Alytaus šilumos tinklų“ patalpos, esančios prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro pastato, yra visiškai suremontuotos ir tinkamos bendrovės darbuotojams. Tai kam reikia tiek išlaidauti remontuojant Pramonės rajone esančias patalpas, kai miesto centre esančios yra klientams lengviau pasiekiamos ir leidžia bendrovės darbuotojams greičiau reaguoti esant sutrikimams?

Visa tai Alytaus miesto gyventojams kainuoja 468 124,98 Eur. Ką būtų galima padaryti už šiuos pinigus? Sumažinti šildymo kainą ar įsigyti apie 10 butų Alytuje ir pritaikyti alytiškių socialinėms reikmėms?

Kandidatas į Alytaus miesto savivaldybės merus Dalius Sinkevičius

Politinė reklama bus apmokėta iš partijos Lietuva – visų PK rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 2022-12-02/01

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *