Lietuvos kariuomenės dienos proga kariams linkėta išsaugoti vienybę ir stiprybę

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Šiandien Alytuje minima Lietuvos kariuomenės diena. Jai paminėti skirti renginiai prasidėjo mišiomis šv. Angelų Sargų bažnyčioje. Šv. mišioms pasibaigus prie paminklo Dainavos apygardos partizanams vyko Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas.

Šventės proga karius pasveikinti atvyko Alytaus miesto ir rajono savivaldybių ir sukarintų struktūrų vadovai, Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“, Didžiosios kunigaikštienės  Birutės ulonų bataliono  vadas plk. ltn.  Darius Kisielius, Dainavos apygardos I  rinktinės vadas plk. ltn  Linas Sadauskas, karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės vadas, atsargos kapitonas, Skirmantas Valatkevičius, kiti garbūs svečiai.

Minint Lietuvos kariuomenės 104-ąsias metines tylos minute  pagerbtas laisvės kovotojų ir už tėvynę žuvusių Lietuvos karių atminimas. Ant karininko Antano Juozapavičiaus, savanorio Artūro Sakalausko, nežinomo kario kapų ir prie paminklo šauliams, žuvusiems už Lietuvos Nepriklausomybę, padėtos gėlės.

Karius ir susirinkusius palaimino Alytaus įgulos kapelionas, kapitonas Saulius Kristapavičius.

Lietuvos kariuomenės dienos proga karius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Lietuvos kariuomenė yra mūsų valstybės ramstis, nuo 1918 metų augantis kartu su mūsų šalimi, vėliau negailestingai išdraskyta, o prieš daugiau nei 30 metų vėl surinkta ir puoselėjama. Šių metų aktualijos ir už tūkstančio kilometrų nuo mūsų namų krentančios bombos privertė susimąstyti ir kitaip pažvelgti į mūsų saugumu besirūpinančią kariuomenę. Kariuomenės išsikelti tikslai – saugoti ir ginti Lietuvos valstybę, jos teritorinį vientisumą ir šalies interesus, prisidėti prie regioninio ir tarptautinio saugumo bei stabilumo užtikrinimo – dabar yra kaip niekad aktualūs. Mūsų kariuomenė visoms šioms užduotims yra visiškai pasiruošusi – ji yra vertinama NATO, ja šiuo metu pasitiki net 74 proc. šalies gyventojų ir tai, atvirai pasakius, pagrindinė priežastis, kodėl mes dar esami laisvi“, – sakė mero pavaduotoja ir linkėjo kariams saugoti vienybę ir stiprybę.

Susirinkusius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas, vyriausiasis komisaras Alvydas Jurgelevičius už bendradarbiavimą ir nuopelnus Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono vadui plk. ltn. Dariui Kisieliui įteikė Lietuvos generalinio komisaro trečiojo laipsnio pasižymėjimo ženklą.

Plk. ltn. D. Kisielius, sveikindamas karius Lietuvos kariuomenės dienos proga, akcentavo, kad aukščiausia tautos savimonės, brandos išraiška yra valstybė. „Tauta savo noru sukuria valstybę, kurios viena iš esminių institucijų yra kariuomenė, ginanti savo tautą, žmones nuo išorinių grėsmių. Mes esame neatsiejama jūsų visų visuomenės dalis. Esame atspindys visų čia stovinčių. Išlikime brandūs, ir jei atsitiks tokia bėda, kad reikės ginti mūsų šalį, tėvynę, tai stovėkime išvien – kaip dabar stovi ukrainiečiai“, – sakė jis.

Renginio metu susirinkusiems koncertavo Lietuvos sausumos pajėgų orkestras ir Alytaus mišrus vokalinis ansamblis „Kregždutės“.

Po pietų kariai pakviesti į dar vieną Alytaus kultūros centre vykusį šventinį renginį, jo metu susirinkusiems koncertavo Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų orkestras ir grupė „Gedimino sapnas“ (vad. Gediminas Šimkūnas).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *