„Kučio“ dešimtmetis – su išaugusiu draugų būriu ir veiklų įvairove

Prieš dešimt metų savo veiklą pradėjęs vaiko ir mamos dienos centras „Kutis“ šiandien turi šimtus draugų, kurie gausiai susirinko švęsti šio gražaus jubiliejaus į Alytaus kultūros centrą. Kadaise organizuojamose veiklose jų dalyvius skaičiavusi vos ant vienos rankos pirštų, „Kučio“ įkūrėja, vadovė Rimantė Adomaitienė netveria džiaugsmu, kad šiandien bendruomenę sudaro šimtai draugų. Tai jie yra didžiausias įkvėpimas kūrybiškai plėsti „Kučio“ veiklas, taip vertinamas alytiškių.

„Pirmąjį apvalų jubiliejų pasitinkame su dideliu jauduliu ir dar didesniu džiaugsmu, nes per tiek metų užsiauginome didelį būrį draugų – „Kučio“ mokiniai, stovyklautojai, įvairių projektų, paskaitų dalyviai. Jų tiek daug, kad gimtadienį švęsti po „Kučio“ patalpų stogu tiesiog jau neišsitenkame, todėl šventės erdvei pasirinkome Alytaus kultūros centrą“, – džiaugėsi „Kučio“ įkūrėja, vadovė Rimantė Adomaitienė.

Pasak jos, dešimtmetis tiesiog praskriejo nepastebimai, o leidžiantis į prisiminimus, nuo ko viskas prasidėjo, Rimantė šypteli: „Visada buvau aktyvi, dalyvaudavau visuomeninėse veiklose, o tapusi mama, atsirado nepaaiškinama dar stipresnė varomoji jėga save realizuoti, veikti dar aktyviau. Labai norėjau dėl savo vaiko padaryti viską, kas geriausia. O ir pačiai nesinorėjo sėdėti namuose. Taip ir atėjo į mano mintis idėja sukurti veiklų erdvę vaikams, kurioje viskas būtų subalansuota ir tėvams – kol vaikai užsiėmę veiklomis, tėvai turi galimybę laisvai pabendrauti“, – pasakojo Rimantė.

Vaiko ir mamos dienos centro pavadinimas „Kutis“ taip pat buvo sugalvotas neatsitiktinai – sūnų Rimantė dažniausiai vadina Lukučiu, tad antroji jo vardo pusė savaime pasufleravo pavadinimą.

Rimantė su savo sūnumi Luku.

Per dešimtmetį labai išsiplėtė ir paties „Kučio“ veiklų spektras – viskas prasidėjo nuo veiklų vaikams ir galimybės pabendrauti tėvams, o šiandien jau „Kučio“ erdvėse švenčiami mažųjų gimtadieniai. „Kutis“ vienas pirmųjų Alytuje pradėjo organizuoti vaikų dienos stovyklas. Taip pat mažiesiems „Kučio“ draugams yra galimybė lankyti anglų kalbos užsiėmimus, kūrybines dirbtuves, dalyvauti vasaros stovyklose, tėvams – įvairiuose seminaruose, kursuose, europiniuose ir nacionaliniuose projektuose, „Kučio“ organizuojamose akcijose ir tradicija tapusioje šeimų šventėje. Taip pat veikia „Šeimos klubas“. „Kutis“ turi ir dar vieną jau daugybę metų prieš didžiąją pavasario šventę Velykas puoselėjamą tradiciją – papuošti margučiais Senamiesčio skverą ir suorganizuoti velykinių margučių konkursą.

„Kai ruošiausi dešimtmečio jubiliejui, prisiminiau, kaip dar prieš prasidedant „Kučio“ veiklai vaikščiojau po mikrorajonus ir klausinėjau vaikus auginančių mamų, ar tokia veikla joms būtų reikalinga, įdomi, aktuali, ar lankytųsi. Pirmųjų veiklų dalyvius galėjau suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, o šiandien jau turime didelę išaugusią bendruomenę ir matau, kaip stipriai išaugo „Kučio“ vykdomų veiklų poreikis. Tai ir yra didžiausias mūsų dešimtmečio pasiekimas, kuris labai labai džiugina“, – atvirauja R. Adomaitienė.

Pasak „Kučio“ vadovės, bėgant metams, keičiasi ir patys žmonės – tampa vis labiau sąmoningesniais, jų poreikiai taip pat didėja, labiau viskuo domisi ir yra aktyvesni, tad visa tai verčia tobulėti ir augti.

„Kučio“ dešimtasis jubiliejus parodė, kad šis centras išties yra labai svarbus alytiškiams – į šventę susirinko šimtai mažų ir didelių draugų, partnerių. Įspūdinga buvo ir pati programa – netrūko muzikinių pasirodymų, nuostabių reginių dovanojo šokių studija „Primavera“, visus žavėjo cirko pasirodymas ir Baltojo lokio GURU BURU šou. O kaip gi gimtadienis be torto?!

Šventės dalyviai turėjo progą akimis nuotraukose perbėgti per visą „Kučio“ dešimtmetį.

Pasiteiravus, kokia geidžiamiausia dovana būtų „Kučiui“, Rimantė nė nesudvejojus atsakė, kad „Kutis“ visada turėtų tokių nuostabių, žingeidžių, linksmų draugų.

„Vaikų klegesys ir juokas – tai didžiausia dovana „Kučiui“, nes tik su jais galime augti toliau“,  – sakė R. Adomaitienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *