Bankomatų sprogdinimų banga ritasi per Lietuvą: Alytuje atvejis neišaiškintas iki šiol

Alytaus apskrities VPK nuotraukos.

Bankomato susprogdinimas Kazlų rūdoje pirmadienio naktį priminė identišką šių metų birželio įvykį Alytuje. Prieš metus toks pats išpuolis įvyko ir Kaune. Deja, nei vienu atveju nustatyti įtariamųjų nepavyko. Ar visus šiuos įvykius sieja tie patys asmenys? Kodėl taip ir nepavyksta jų pričiupti? Apie tai komentuoja Alytaus apskrities VPK atstovė Eglė Kačinskienė.

Pasak atstovės, atvejis, kai sprogdinimo būdu buvo apiplėštas bankomatas Alytuje, buvo vienas. Jis įvyko šių metų vasarą,  birželio 15-osios naktį, maždaug 3 val., Jurgiškių gatvėje. Apie įvykusį sprogimą ir galimą prie prekybos centro „Norfa“ bankomato apiplėšimą policiją informavo apsaugos tarnyba.

Nors po įvykio praėjo jau beveik pusmetis, nustatyti įtariamųjų taip ir nepavyko. Tiesa, vis dar vykdomas ikiteisminis tyrimas.

„Šio pobūdžio nusikalstamų veikų išaiškinamumo galimybes apsunkina daug faktorių. Įtariama, kad asmenys tokius nusikaltimus kruopščiai planuoja, retai kada palieka pirštų atspaudus, užsimaskuoja ir slepia savo veidus. Dažniausiai nusikalstamą veiką vykdo tamsiuoju paros metu, kai yra mažas žmonių judėjimas ir prastas matomumas. Tačiau pareigūnų naudojamos naujausios technologijos, tarnybiniai šunys ir atkaklus darbas padeda išaiškinti daugelį nusikaltimų.

Už tokio pobūdžio nusikaltimą, priklausomai nuo to, kokiu būdu ir koks svetimas turtas buvo pagrobtas, gali grėsti laisvės atėmimas iki 6 metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *