Ukmergiškiai atvyko į Alytų pasisemti patirties sveikatos priežiūros srityje

Pasidomėti įgyvendinamais sveikatos srities projektais ir darbu su specialiųjų poreikių turinčiais vaikais į Dzūkijos sotinę trečiadienį atvyko Ukmergės rajono savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos nariai.

Svečius Alytaus miesto savivaldybėje priėmė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.

Susitikimo metu Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis pasidžiaugė aktyvia mieste veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų veikla.  „Mes visuomet įsiklausome į sveikatos priežiūros įstaigoms kylančias problemas, girdime jas ir ieškome geriausių sprendimų tam, kad gerai būtų ne tik įstaigai, bet ją lankančiam pacientui. Be abejonės nutinka skaudžių įvykių, kurie yra garsiai girdimi, tačiau kažkaip užmirštama, kad iš poliklinikos ar ligoninės išeina  tūkstančiai laimingų, kokybišką paslaugą gavusių pacientų“, – kalbėdamas apie sveikatos priežiūros sistemą Alytuje pabrėžė miesto vadovas.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos J. Šukevičienės teigimu, džiugu, kad prieš kurį laiką su ukmergiškiais užsimezgusi draugystė tęsiasi. „Prieš keletą mėnesių vykome į Ukmergę pasisemti gerosios patirties ekologiško maitinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose klausimais, o dabar ukmergiškiai pas mus atvyko pasidomėti sveikatinimo klausimais“, – kalbėdama apie gražią Alytaus miesto ir Ukmergės rajono savivaldybių draugystę sakė mero pavaduotoja.

Anot J. Šukevičienės, bendradarbiavimas su kitomis savivaldybėmis yra labai svarbus: „Nuvykus į kitą miestą, iššūkiai ir problemos yra panašios, tačiau yra įvairių niuansų, kuriuos galima palyginti ir sužinoti, kaip tas problemas sekasi spręsti kitų savivaldybių taryboms, politikams, pasidomėti, koks yra administracijos vaidmuo. Pasidalinti vidiniais dalykais – visuomet naudinga.“

„Atvykome pasisemti patirties, kaip galima būtų geriau dirbti Visuomenės sveikatos taryboje. Kadangi mes esame rajono savivaldybė, o ši savivaldybė yra miesto, pastebėjome, kad darbo specifika ir lėšų paskirstymo tvarka šiek tiek skiriasi“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narė Danutė Užkurėlytė.

Tarybos narė neslėpė, kad ją labiausiai domina VšĮ „Gerumo skraistė“ veikiančio Senelių darželio veikla. „Apie Alytuje veikiantį Senelių darželį skaičiau internete. Tokio darželio Ukmergė neturi, tad manome, kad būtų šaunu, jeigu jis atsirastų ir mūsų rajone. Tikrai atsirastų senjorų, kurie su malonumu jį lankytų, juk žinome, kad juo judresnis senjoras, tuo jis labiau pritampa visuomenėje ir jaučiasi laimingesnis nei tas, kuris užsisėdi namuose“, – sakė ji.

Susitikimo metu Alytaus miesto savivaldybės administracijos vyriausiasis specialistas savivaldybės gydytojas Povilas Jagelavičius svečiams pristatė Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą.

Vizitą Alytuje ukmergiškiai tęsė VšĮ Alytaus autizmo asociacijoje „Lietaus vaikai“, susipažino su šios įstaigos veikla. Svečiai taip pat apsilankė VšĮ Alytaus poliklinikos Vaikų ir paauglių psichikos dienos stacionare. Čia apžiūrėjo Multisensorinę kliniką. Ukmergės rajono savivaldybės atstovai taip pat lankėsi Lietuvos Raudonojo kryžiaus Alytaus skyriuje, Dzūkijos mokykloje ir Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *