„Kino kablys“ kviečia į filmą ir susitikimą su kūrybine grupe

KINO KABLYS kviečia į dokumentinio filmo „Geras gyvenimas“ peržiūrą bei susitikimą su kūrybine grupe – lapkričio 7 d. 18 val. Alytaus teatro klube ŽALIA (įėjimas nuo Pulko g. per administraciją).

Bendras Švedijos, Lietuvos ir Suomijos darbas – tai skvarbus žvilgsnis į šiandien lyg virusas skirtingose pasaulio šalyse populiarėjantį startuolį – bendruomenišką būstą (ang. co-living), kuriame kiekvieno asmeninis gyvenimas tampa verslu, o verslas – gyvenimu, kuriame visus jungia vienas tikslas – siekti maksimalios savirealizacijos sumažinant savo poreikius iki miego kapsulės dydžio.

Filmo anonsas: https://youtu.be/UaVMV3K7aQg

2022 m. filmas buvo pristatytas tarptautiniame Kanados dokumentinių filmų festivalyje „Hot Docs“ ir tarptautiniame Geteborgo kino festivalyje. Lietuvoje filmo premjera įvyko spalio pabaigoje, festivalyje „Nepatogus kinas“.

Pasak Martos Dauliūtės ir Viktorijos Šiaulytės, šis filmas yra dialogas. Prasidėjęs kaip pokalbis tarp režisierių, jis persikėlė į Tech Farm bendruomeniško būsto bei kitų startuolių erdvę ir tęsėsi viso projekto metu. Bendraujant su filmo herojais buvo svarbu sukurti saugią aplinką, kurioje būtų galima abejoti ar kvestionuoti skirtingas pažiūras į pasaulį. Dar daugiau, stengtasi pasiekti, kad dviejų skirtingų ideologinių požiūrių pokalbis būtų prasmingas.

„Kai pradėjome kurti šį filmą, mes, būdamos vos 30-ties, toje startuolių erdvėje nuolat girdėjome apie taip vadinamą tūkstantmečio kartą (ang. millenials) – kartą, suaugusią 2008 m. ekonomikos krizės griuvėsiuose. Mūsų profesinį gyvenimą apibrėžė naujojo „lankstumo“ ir netikrumo jausmas, suvokimas, kad galbūt niekada nesusitaupysime pakankamai pinigų nuosavam būstui įsigyti ar neturėsime tokių pensijų, kokias turi mūsų tėvų karta pasiturinčiose šalyse. Tuo tarpu tarp savo bendraamžių atradome kitokį požiūrį – antreprenerių, kurie pasaulį suvokė kiek kitaip – jie troško laisvumo ir efektyvumo, o imperatyvą, skatinantį visada siekti daugiau, suvokė kaip verslo galimybę. Ši karta įkūrė greitai augančius ir agresyvius startuolius, dalyvavo inovacijų konferencijose, inkubatorių programose ir savo verslo idėjomis deklaravo siekį „pakeisti pasaulį“. Visą filmavimo laiką mus vedė klausimas – kodėl mūsų žvilgsniai į tas pačias gyvenimo sąlygas taip skiriasi?“ – teigia režisierės.

Įėjimas laisvas.

Visas kino naujienas bei informaciją apie „Kino Kablio“ renginius atrasite Facebook grupėje „Alytaus kino klubas „KINO KABLYS“. Neriam gilyn į užburiantį kino pasaulį!?

Projektą finansuoja „Lietuvos kino centras“ ir Alytaus miesto savivaldybė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *