Alytaus kultūros centro kolektyvas „Varsa“ kviečia į jubiliejinį koncertą

Jau šį šeštadienį, lapkričio 5 d., 17 val. Alytaus kultūros centro kamerinis choras „Varsa“ su draugais kviečia į jubiliejinį kolektyvo 50-mečio koncertą Alytaus kultūros centre (Pramonės g. 1B).

Reta proga susitikti – kolektyvo 50-metis

Kolektyvo istorija siekia dar Alytaus medvilnės kombinato laikus, kai gausų būrį talentingų alytiškių vienijo šokių ir dainų ansamblis „Varsa“, garsinęs Alytaus kraštą visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Kolektyvo nariai pasakoja, kad šis jubiliejinis koncertas ypatingas, nes tai išskirtinė proga vienoje scenoje susitikti chorui, šokėjams ir kapelos muzikantams.

„Mes jau visą mėnesį repetuojame su buvusiais dainų ir šokių ansamblio šokėjais, iš Vilniaus, Kauno, Druskininkų grįžtančiais į gimtinę. Smagu vėl būti kartu, jaučiame gerą darbingą nuotaiką ir draugišką atmosferą. Nežinia, kada vėl susirinksime drauge, gal šis koncertas – mūsų gulbės giesmė, o gal dar pasimatysime scenoje. Mums tai svarbus pasirodymas, ir aš dėkoju visiems, pasiryžusiems nustebinti Dzūkijos sostinės žiūrovus, tad ateikite, mes Jūsų laukiame“, – sako kolektyvo šokių grupės vadovas Vidmantas Ežerskis.

Iš tiesų, bėgant metams kolektyvas keitėsi, savo veiklą pradėjęs kaip dainų ir šokių ansamblis, gausiai koncertavęs Alytuje ir visoje šalyje, lankęs ir egzotiškas šalis (Meksiką, Pietų Korėją, Japoniją), iki šių dienų savo veiklą tęsia kaip kamerinis choras „Varsa“(vad. Vidas Simanauskas), dalyvauja chorų festivaliuose, konkursuose Lietuvoje ir užsienyje, o alytiškiams tikriausiai labiausiai matomas Alytaus miesto šventėse.

Jubiliejiniame koncerte – ir svečių pasirodymai

Jubiliejiniame koncerte pasirodys buvę dainų ir šokių ansamblio „Varsa“ kapelos ir šokių kolektyvo nariai, Punsko lietuvių kultūros namų choras „Dzūkija“ (vad. Vidas Simanauskas), Varėnos kultūros centro choras „Harmonija“ (vad. Ilona Zalanskienė). Savo gražiausias dainas atliks kamerinio choro „Varsa“ choristai. Koncerto svečias – dainininkas Vytautas Šiškauskas.

„Varsos“ jubiliejinis koncertas – tai vienintelė galimybė pajusti praeities ir dabarties dvasią, tai unikalus koncertas ne tik mums, bet ir žiūrovams. Penkiasdešimtmetis būna vieną kartą gyvenime ir tokie momentai nesikartoja“, – sako vadovas Vidas Simanauskas.

Apie kolektyvą „Varsa“ pasakoja vadovai

Choro „Varsa“ dainininkas Kęstutis Krivas savo profesiniame kelyje yra nufilmavęs ne vieną choro koncertą, o šį kartą užfiksavo kolektyvo vadovų – Vidmanto Ežerskio ir Vido Simanausko– prisiminimus. Kviečiame pasižiūrėti vaizdo įrašą.

Koncerto programoje pasirodys:

Alytaus kultūros centro choras „Varsa“ (vad. Vidas Simanauskas)

Dainų ir šokių ansamblio „Varsa“ kapela ir šokėjai

Punsko lietuvių kultūros namų choras „Dzūkija“ (vad. Vidas Simanauskas)

Varėnos kultūros centro choras „Harmonija“ (vad. Ilona Zalanskienė)

Koncerto svečias – atlikėjas Vytautas Šiškauskas

Bilietus galima įsigyti kakava.lt ir Alytaus kultūros centro kasoje.

Kolektyvo „Varsa“ jubiliejinis koncertas lapkričio 5 d. 17 val. Alytaus kultūros centre.

Bilietus galima įsigyti Alytaus kultūros centro kasoje ir https://kakava.lt/renginys/kolektyvo-varsa-jubiliejinis-koncertas/3976/7485

Kamerinio choro „Varsa“ informacija

Choro vaizdo įrašashttps://www.youtube.com/watch?v=NSWpd3dwEVU&t=81s

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *