Prisiminkime per metus į Amžinybę išlydėtus žinomus Dzūkijos krašto žmones

Šiemet Dzūkijos kraštas neteko keturių žinomų žmonių – žymaus partizano, ilgamečio „Alytaus naujienų“ vadovo, žuvininkystės ūkio generalinio direktoriaus ir ilgamečio vienos iš Alytaus mokyklų vadovo. Prisiminkime juos visus, kiekvienas savo mintyse sukalbėkime maldą, prašydami jiems ramybės ir uždekime po žvakelę jų atminimui.

Jau greitai bus minimos žinomo Dzūkijos karšto partizano Juozo Jakavonio-Tigro mirties metinės. Į Amžinybę jis iškeliavo pernai lapkričio 23 dieną, eidamas 97-uosius. Vyrą pasiglemžė Covid-19 infekcija, gyvybė užgeso ligoninėje.

Dzūkijos karšto partizanas Juozas Jakavonis-Tigras.

Šių metų vasario 13-ąją po sunkios ligos užgeso laikraščio „Alytaus naujienos“ redaktoriaus, Lietuvos žurnalisto Romo Burbos gyvybė. Šių metų gegužę jam būtų sukakę 65-eri.

Laikraščio „Alytaus naujienos“ redaktorius, Lietuvos žurnalistas Romas Burba. Zitos Stankevičienės nuotr.

Šių metų rugpjūčio 3 dieną Alytaus rajoną sukrėtė žinia apie netikėtą Alytaus rajono Daugų seniūnijos Rakščios kaime esantį žuvininkystės ūkio UAB „Daugų žuvis“ generalinio direktoriaus Giedriaus Kizalo mirtį. Viešumoje buvo skelbiama, kad nebūtį vyras pasirinko pats.

UAB „Daugų žuvis“ generalinis direktorius Giedrius Kizalas.

Šių metų spalio 9 dieną į Amžinybę iškeliavo ilgametis Alytaus Likiškėlių progimnazijos direktorius Algimantas Stašiauskas, mokyklai vadovavęs 26-erius metus, o vadovo kėdę palikęs ir į užtarnautą poilsį iškeliavęs prieš septynerius metus. Šių metų spalio 1 dieną A. Stašiauskui sukako 70 metų, o po jubiliejaus praėjus vos aštuonioms dienoms, jo gyvybė užgeso.

Buvęs Alytaus Likiškėlių progimnazijos direktorius Algimantas Stašiauskas.

Vienas komentaras apie “Prisiminkime per metus į Amžinybę išlydėtus žinomus Dzūkijos krašto žmones

  1. jei jau paminėjote Likiškėlių progimnazijos direktorių, tai kodėl pamiršot Volungės progimnazijos direktorių ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *