Geros žinios Alytaus miestui – šildymas lapkritį pinga beveik trečdaliu, o sąskaitas apmokėti jau galima greičiau ir patogiau

Asociatyvi lrytas.lt/M. Patašiaus nuotr.

Gera žinia Alytaus miesto gyventojams – nuo lapkričio mėnesio šilumos kaina mažėja 30 procentais. Tokia situacija susiklostė todėl, kad Alytaus šilumos tinklai turi alternatyvą itin išbrangusioms dujoms. Alytuje šiluma bus gaminama krosnių kuro pagalba. Alytaus šilumos tinklų generalinis direktorius Mindaugas Nevardauskas patvirtino, kad jau priimti galutiniai sprendimai ir atlikti tam reikalingi darbai, tad jau nuo lapkričio Alytus šildytis pradės skystu kuru.

Šildymas Alytuje – vienas pigiausių šalyje

Pasak M. Nevardausko, dabar šilumos kaina sieks 8,55 Eur už kilovatvalandę. „Skysto kuro deginimas leidžia reikšmingai sumažinti šildymo kainą. Krosnių kuras yra ženkliai pigesnis nei dujos. Tikimės, kad šildymo kaina panašiame lygmenyje išliks viso šildymo sezono metu.

Lyginant su praėjusių metų šildymo kainomis Alytuje, dėl savalaikių priimtų sprendimų šiemet šildymas brangesnis bus iki 20 procentų – ženkliai mažiau nei rodė iš anksto atliktos prognozės. Situaciją gelbėja ir Vyriausybės priimtas sprendimas šildymui pratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą“, – tikino M. Nevardauskas.

Šildymas Alytaus mieste išlieka vienu pigiausių iš didžiausių Lietuvos miestų. Pigiau moka tik Šiauliai, tačiau skirtumas nuo Alytaus tėra tik 0,03 ct už kilovatvalandę.

Jau veikia elektroninė sąskaitų apmokėjimo platforma

Dar viena labai gera žinia alytiškiams – elektroninėje savitarnos svetainėje vienasaskaita.lt pradėjo veikti „Mano Alytus sąskaitos“ platforma, prie kurios prisijungus, gyventojai jau gali matyti visas komunalines sąskaitas kartu, vienoje vietoje ir patogiai jas apmokėti.

„Apmokėti Alytaus šilumos tinklų, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro ir Dzūkijos vandenų sąskaitas šioje elektroninėje platformoje klientams nieko nekainuoja, be to, tai labai patogus ir greitas procesas“, – sakė Alytaus šilumos tinklų komercijos direktorė Kristina Pivarauskienė.

Ji pabrėžė, kad yra nemažai klientų, kurie sąskaitasapmoka darydami pavedimus iš savo bankininkystės sąskaitų, o mokėjimo paskirtyje dažnai net nenurodo už ką atliekamas mokėjimas. Tai sudaro sunkumų įskaitant jų sumokėtas sumas, kadangi kiekvieną tokį mokėjimą reikia patikrinti, todėl klientai skatinami naudotis kur kas patogesne sąskaitų apmokėjimo forma – elektroninėje savitarnos svetainėje vienasaskaita.lt, „Mano Alytus sąskaitos“ platformoje.

„Taip mokėjimai įskaityti bus greičiausiai. Jeigu klientams iškyla kokių nors sunkumų naudojantis „Viena sąskaita“, visuomet esame pasiruošę jiems padėti ir priimti jiems patogiausius sprendimus, tereikia kreiptis į įmonių specialistus“, – sakė K. Pivarauskienė.

Be to, jau trečią mėnesį Alytaus miesto gyventojai Alytaus šilumos tinklų, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro ir Dzūkijos vandenų sąskaitas gaus viename voke. Popierinių sąskaitų pristatymas viename voke ne tik leidžia sutaupyti – tokiu būdu siekiame tvarumo bei ekologijos.

Daugiau informacijos apie Alytaus šilumos tinklų, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro ir Dzūkijos vandenų besikeičiančią klientų aptarnavimo kultūrą, kokybę ir laukiančias naujoves bei dažniausiai užduodamus klausimus rasite čia:

https://www.alytausst.lt/mano-alytus/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *