Humanitarinė pagalba Ukrainai: Kremenčuko miestui skirtas reanimobilis

Dar šiemet Alytaus miestą partnerį – Kremenčuką turėtų pasiekti humanitarinė pagalba – šiam Ukrainos miestui Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė neatlygintinai perduos 2006 m.  reanimobilį VW Transporter, kurio likutinė vertė kiek daugiau nei 1500 Eur.

Sprendimui, kad Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė suteiktų minėtam miestui partneriui humanitarinę pagalbą ketvirtadienį pritarė Alytaus miesto savivaldybės taryba.

​„Karas Ukrainoje tęsiasi ir mūsų noras padėti broliams ukrainiečiams nesumažėjo. Reanimobilis yra ypač reikalingas gelbstint fronte sužeistus žmones ir jei galime padėti – džiaugiuosi, kad tai ir darome”, – teigė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Artimiausiu metu bus organizuojamas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės visuotinis dalininkų susirinkimas, kurio metu bus svarstomas klausimas dėl minėtos humanitarinės pagalbos skyrimo Kremenčuko miestui. Tuomet bus sprendžiamas reanimobilio gabenimo į Ukrainą klausimas.

Alytaus miesto savivaldybė nuo karo Ukrainoje pradžios Kremenčuko miestui nugabeno dvi humanitarines siuntas, kuriose –medicinos reikmenys, įvairūs maisto produktai, miegmaišiai, pledai, čiužiniai, dezinfekcinės priemonės, karinė radijo ryšio įranga ir kt.

Be to,Kremenčukui skirti aštuoni nenauji, tačiau techniškai tvarkingi automobiliai. Vienas iš jų buvo nupirktas už asmenines Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojų lėšas, penkiems automobiliams nupirkti lėšas skyrė įvairios Alytaus miesto organizacijos ir pavieniai asmenys, o dar dviem – Alytaus „Rotary“ klubas.

Kartu su reanimobiliu dar šiemet planuojama į Kremenčuko miestą nugabenti ir dar vieną nenaują, tačiau techniškai tvarkingą automobilį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *