Kandidatus į merus patvirtino ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“: kas varžysis Pietų Lietuvoje?

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ patvirtino kandidatus į merus kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose. Pietų Lietuvoje kandidatai iškelti penkiose savivaldybėse, dvejose kol kas deleguotųjų varžytis į merų postus nėra.

Penktadienį Vilniuje vyksta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ valdybos posėdis, kuriame galutinai patvirtinti atstovai į 2023 metais vyksiančius Lietuvos savivaldybių merų rinkimus bei pristatytos rinkimų programos gairės.

Alytaus mieste kandidatu į merus iškeltas dabartinis tarybos narys, vienas iš aktyviausių valdančiųjų oponentų Valerijus Vencius, Alytaus rajone – taip pat opoziciją atstovaujanti tarybos narė Rasa Vitkauskienė. Lazdijuose kandidate iškelta dabartinė merė Ausma Miškinienė.

Druskininkuose iškelta praeityje gerai žinomo atsargos brigados generolo Česlovo Jezersko kandidatūra.

Prienuose mero posto sieks Loreta Jakinevičienė, dabartinė Prienų savivaldybės tarybos narė, mero pavaduotoja.

Varėnoje ir Birštone kol kas Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kandidatų į merų postus nedelegavo.

2 komentarai apie “Kandidatus į merus patvirtino ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“: kas varžysis Pietų Lietuvoje?

  1. Oligar hų ir konservatorių kilimėliai. Dėl Alytaus miesto išstato V.Vencių, kuriam nepriartėt prie politiko, kažkokia realybėj nesigaudantys. Ypač kaip miesto tarybos posėdžio metu ištraukė kolegė balsavimo kortelę ir tas žado netekęs, nors tiek postų buvo užėmęs, ir iš visų nupūstas. Koks politikas, jei nedugeba savo kaip tarybos nario teisės balsuot neapsigina. Tik pastumdėlių lygis. Tokie tinka rajono savivaldybėj darbintt, kur perpuvę stagnatoriška dvasia.

    1. Kažkodėl labai norisi jums pritarti. Patys išsikelia i politikus, patys titulus prisiskiria …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *