Alytaus rajono socialiniams darbuotojams dėkota už jautrumą žmonėms, bet linkėta saugoti ir save

Alytaus rajono savivaldybės nuotraukos.

Alytaus rajono savivaldybės vadovai ketvirtadienį susitiko su seniūnijų, įstaigų, globos namų socialiniais darbuotojais, kurių yra  97.  Socialiniai darbuotojai teikia gyventojams labai daug įvairių ir svarbių paslaugų, todėl rajono vadovai dėkojo jiems už darbą, kalbėjosi  su socialiniais darbuotojais apie kasdienius reikalus, diskutavo.

„Jūs esate ypatingi žmonės, nes dirbate darbą, kuris netelpa į oficialias instrukcijas. Kiekviena jūsų darbo diena – pilna iššūkių. Rūpinatės, kaip padėti kitiems ir dažnai užmirštate save. Eikvojate ne tik fizines jėgas, bet ir dvasinę energiją. Ačiū jums visų Alytaus rajono gyventojų vardu“, – sakė mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.

Socialinius darbuotojus pasveikino ir už jų nuoširdų darbą padėkojo mero pavaduotoja D. Kitavičienė.

Teorinėmis žiniomis ir praktiniais įgūdžiais su socialiniais darbuotojais dalinosi  Vytauto Didžiojo universiteto Galimybių vystymo centro psichologė Sigita Petrovė. Ji pabrėžė, kad kartais dėl susidariusios sunkios situacijos net ir stiprių nervų žmogų gali apnikti neigiamos mintys. Tokiais atvejais reikėtų leisti sau ar kitam paliūdėti, išgyventi tas emocijas, kurios tuo metu yra natūralios, bet svarbu mąstyti pozityviai. Tai nereiškia, kad turime ignoruoti problemą ar nuvertinti sunkumus.„Jeigu į situaciją žiūrime kaip į svarbią žinutę, mus mokančią, duodančią naujų patirčių, į mūsų gyvenimą pritraukiančią naujų žmonių, galbūt pakeičiančią suvokimą, tada ta patirtis yra naudinga“,– sakė S. Petrovė.

Apie gebėjimą tausoti ir pačių socialinių darbuotojų fizines bei psichikos jėgas kalbėjo VDU Galimybių vystymo centro psichologė S. Petrovė.

Psichologė mokė socialinius darbuotojus ne tik kaip pakeisti negatyvų mąstymą į pozityvų, bet ir kaip traktuoti įvairias kasdienes situacijas, vertinti atskirus faktus bei reiškinius, suprasti jų vertingumą mūsų gyvenimui, patirčiai.

Socialinės paslaugos Alytaus rajone pagal poreikį yra teikiamos senyvo amžiaus žmonėms, neįgaliesiems, vaikams ir jų šeimoms (globėjams), socialinę riziką patiriantiems asmenims, kitiems asmenims. Įvairias socialines paslaugas gyventojams teikia Miroslavo  bei Pivašiūnų globos namai, viešoji įstaiga „Alytaus šeimos pagalbos centras“, Alytaus rajono savivaldybės Pirminės sveikatos priežiūros centras, Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė, taip pat – savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus bei seniūnijų socialiniai darbuotojai.

Gyventojams gali būti skiriama socialinė globa, pagalba į namus, asmeninė (asmeninio asistento) pagalba neįgaliesiems, „laikino atokvėpio“ paslauga šeimai, socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos, pagalba globėjams (rūpintojams), kompleksinės paslaugos šeimai, vaikų dienos socialinė priežiūra, asmeninės higienos ir priežiūros paslaugos, transporto organizavimo ir kt. pagalba.

Mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė ir jos pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius apdovanojo socialinius darbuotojus atminimo dovanėlėmis bei perdavė savivaldybės vadovo Algirdo Vrubliausko sveikinimus ir linkėjimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *