Svarbi informacija dėl kompensacijos už būsto šildymą

Alytaus miesto savivaldybės administracija informuoja miesto gyventojus, kad kompensacija už būsto šildymą yra skiriama visam šildymo sezonui.

Pabrėžiame, kad kompensaciją bus galima gauti atgaline tvarka, t. y., už visą šildymo sezoną, nepriklausomai nuo to, kada gyventojas šildymo sezono metu kreipsis dėl kompensacijos.

Pavyzdžiui, jeigu asmuo kreipsis 2023 m. balandžio mėnesį, kompensacija bus grąžinama už 2022 m. spalio, lapkričio, gruodžio, 2023 m. sausio, vasario ir kovo mėnesius.

Gyventojai prašymus dėl kompensacijų (ir kitos piniginės socialinės paramos) kviečiami teikti elektroniniu būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS) svetainėje www.spis.lt.  Šioje sistemoje,  pasinaudoję skaičiuokle www.spis.lt , gyventojai taip pat gali pasitikrinti preliminarų kompensacijų dydį.

Atkreipiame dėmesį, kad SPIS sistemos administratoriai informuoja, kad dėl padidėjusio teikiamų ir nagrinėjimų prašymų srauto nuo 9 val. iki 15 val. stebimas sistemos sulėtėjimas bei galimi trumpalaikiai SPIS strigimai. Nepavykus prisijungti, prašome bandyti jungtis pakartotinai arba, jei įmanoma, prie sistemos jungtis vėliau.

Asmenys, kurie neturi galimybės prašymų dėl kompensacijų pateikti per informacinę sistemą SPIS, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje priimami pagal išankstinę registraciją.

Apsilankymui pas specialistus galima užsiregistruoti:

Internetu https://www.alytus.lt/lt/savivaldybes-administracija/veiklos-sritys/socialine-parama-ir-paslaugos,

skambinant tel. 8 315 56 660, 8 687 30 934, 8 619 85 775, 8 612 26 049,

atvykus į Socialinės paramos skyrių, adresu Vilties g. 28A, Alytuje.

Socialinės paramos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *