Pušų sodinimo talkoje – kvietimas į netrukus prasidėsiantį teatrų festivalį Alytuje

Nuo šiol Alytus bus dar žalesnis, nes trečiadienį trijose miesto vietose buvo pasodinta 160 naujų pušelių. Tai rugsėjį praūžusios Žaliosios vakarienės rezultatas, mat spygliuočiai buvo nupirkti už surinktas lėšas.

80 kalninių pušų buvo pasodinta Žaliojoje gatvėje, kur ir vyko Žalioji vakarienė. Dar keturiasdešimt paprastųjų pušų pasodintos šalia Alytaus socialinių paslaugų centro ir Alytaus medicininės reabilitacijos centro teritorijoje.

Vietos pušelių sodinimui buvo parinktos su profesionalų pagalba – tuo rūpinosi apželdinimo specialistė Ramunė Zubrė.

Į talką atskubėjo ir verslo atstovai, visuomeniniai veikėjai, politikai. Kastuvą į rankas ėmė ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Negalėjau dalyvauti Žaliojoje vakarienėje, tačiau mačiau kaip jūs čia ir šalote, ir linksminotės, ir organizavote labai prasmingą akciją miestui. Miestas išties žalias, bet ši Žalioj gatvė tokia nebuvo. Ji tapo sakurų gatve, tačiau prie jų žaliosios pušaitės tikrai derės.

Tikiuosi, kad kitąmet turėsime Žaliąją vakarienę ir žalių medelių atsiras daugiau, nes kur medis, ten grožis, o kur grožis – ten mes“, – sakė meras N. Cesiulis.

Tai, kad Žalioji gatvė išties atgijo, įgavo daugiau žalumo, pritarė ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Duotas labai gražus startas, kuris tikiuosi, taps tradicija ir čia žydės ne tik sakuros, bet ir žaliuos lietuviškos pušelės“, – kalbėjo J. Šukevičienė.

Į pušelių sodinimo talką atskubėjo ir „Alitos“, ir „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro“, Alytaus miesto teatro bendruomenės, Alytaus miesto visuomenininkai.

Taip pat buvo pristatytas ir jau vienuoliktasis lapkričio 8-28 dienomis vyksiantis „COM.MEDIA“ festivalis, kurį šiemet sudarys net šešios programos.

„Visų šių metų Alytaus kaip Lietuvos kultūros sostinės devizas – kažką sujungti. Tad ir mes šią gražią pušelių sodinimo akciją jungiame su mūsų netrukus prasidėsiančiu vienuoliktuoju tarptautiniu teatrų festivaliu.

Mūsų festivalis kaip ir tos pušelės auga kiekvienais metais. Šiemet festivalyje – net šešios šakos. Tikiuosi, kad šis festivalis augs ir klestės, o po pusšimčio metų jau bus ir visas pušynas. Teatras – tarsi pušis – moka ir spygliais pasibadyti, ir paglostyti, kartais teatre taip malonu kaip pušų paunksmėje“, – kalbėjo Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

Festivalio konkursinėje programoje šiemet bus 11 spektaklių iš Lietuvos Lenkijos. Teatrinėje naktyje taip pat svečiuosis ne tik teatralai iš Lietuvos, bet ir Vokietijos, Latvijos. Vaikams skirtoje programoje COM.@ – teatrai iš Lietuvos ir Slovėnijos. Vėl vyks tradicija tampantys teatralizuotų pjesių skaitymas, dramaturgų konkursas, plakatų konkursas.

Šiemet išskirtinis dėmesys skiriamas Ukrainos teatrui. Bus pristatyti du ukrainietiški spektakliai, po kurių vyks diskusijos, susitikimai su kūrybinėmis grupėmis.

Vienas komentaras apie “Pušų sodinimo talkoje – kvietimas į netrukus prasidėsiantį teatrų festivalį Alytuje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *