Alytui įteikta „Auksinė krivūlė“: apdovanojimas – už ekstremalių situacijų suvaldymą

Minint spalio 10-ąją, kalendoriuje įrašytą kaip Lietuvos vietos savivaldos dieną, Lietuvos savivaldybių asociacijos įsteigtais „Auksinių krivūlių“ apdovanojimais šiemet jau septynioliktą kartą pagerbtos geriausios Lietuvos savivaldybės. Buvo išdalinta šešiolika apdovanojimų, o Alytus šiemet taip pat gavo „Auksinę krivūlę“ už ekstremalių situacijų suvaldymą.

Savivaldybių atstovus, susirinkusius į Vilniaus koncertų salę „Compensa“, nuotoliu pasveikino Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Ingrida Šimonytė, taip pat renginyje dalyvavusi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Į „Auksinės krivūlės“ apdovanojimus iš Alytaus į Vilnių atvyko visa komanda – Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, mero patarėjai Goda Prapuolenytė-Leonavičienė, Saulius Ivoška, administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, Ukrainiečių registracijos centro koordinatorius Mantas Struckas, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė, vyriausioji specialistė Lina Michalkevičienė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas, Vidaus administravimo skyriaus vedėja Asta Kimantė.

Nuotraukoje iš kairės – Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas, Vidaus administravimo skyriaus vedėja Asta Kimantė, Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė, Alytaus miesto mero patarėjai Saulius Ivoška, Goda Prapuolenytė-Leonavičienė, Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, Miesto ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Lina Michalkevičienė ir Ukrainiečių registracijos centro koordinatorius Mantas Struckas.

Apdovanojimą savivaldybei įteikė Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, pabrėžęs savivaldybės indėlį nelegalių migrantų iš Baltarusijos krizės akivaizdoje, taip pat pagalbą iš karo talžomos Ukrainos bėgantiems ukrainiečiams. Atsiimti krivūlės į sceną lipo meras N. Cesiulis.

„Tai septintoji Krivūlė Alytaus miestui, bet ji pati sunkiausia ir forma, ir svoriu, ir tuo, už ką ją gaunam. Antrą karo dieną sulaukėme skambučio iš ministerijos su prašymu padėti žmonėms, kurie bėga nuo karo. Mes žinojome, kad po aštuonių valandų tūkstančiai žmonių, išsigandusių, alkanų, praradusių viską, atvyksta į miestą. Mes negalėjome atsisakyti. Neatsisakėme ir tada, kai tūkstančiai migrantų atėjo iš Baltarusijos. Mes nesame pasienio, o trečia nuo sienos savivaldybė, tačiau ištiesėme ranką.

Kol čia sakau kalbą, šimtai ukrainiečių atvyksta į Alytų, kur bus apgyvendinti, maitinami. Tam reikėjo sutelkti tūkstančius savanorių, kurie kiekvieną dieną visa tai daro neatlygintinai. Kai manęs paklausia, o kodėl mes, Alytus, visiems atsakau tą patį – mes Lietuva“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Iki šiol Alytus buvo gavęs šešias „Auksines krivūles“, o septintąją šiemet gavo po ketverių metų pertraukos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *