Alytaus rajone prasideda mankštų sezonas

Pakankamas fizinis aktyvumas – būtina sveikos gyvensenos sąlyga, tačiau, deja, bet vis dar didelė dalis Lietuvos gyventojų šios sąlygos neišpildo. Tai iliustruoja didelis sergamumas ir mirtingumas nuo lėtinių neinfekcinių ligų. Nors pasyvaus gyvenimo būdo sąsajos su ligų vystymusi yra žinomos, tačiau vis dar nemažai gyventojų gyventi fiziškai aktyviau tik planuoja, pasiteisindami laiko ar galimybių stoka.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras skatina rajono gyventojus fizinį aktyvumą paversti įpročiu ir didina galimybes sportuoti, todėl daugiau nei dešimtmetį organizuoja mankštas ten, kur jų labiausiai reikia – šalia gyventojų: bendruomenių namuose, kultūros centro salėse, mokyklose ir seniūnijose.

Jau šią savaitę prasideda tryliktasis mankštų sezonas. Reguliarūs fizinio aktyvumo užsiėmimai vyks dvylikoje Alytaus rajono gyvenviečių. Į kassavaitines mankštas kviečiami visi, nes fizinis krūvis ir priemonės kiekvieną kartą bus parenkamos pagal sportuojančiųjų fizinį pasirengimą ir lūkesčius. Tikėtina, kad pradėję nuo mankštos pratimų ant kilimėlio paįvairinant užsiėmimus  kamuoliais, lazdomis, gumomis ar svareliais,  besimankštinantys ryšis išbandyti didesnio intensyvumo treniruotę su pakylomis.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *