Politikai susitarė dėl Alytaus ligoninei svarbių dokumentų

Alytaus miesto politikai antrą kartą svarstė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės įstatų, struktūros ir pareigybių sąrašo projektus ir šįkart jiems buvo pritarta. Kaip ir pirmą kartą, taip ir šįkart daugiausiai klausimų, diskusijų sulaukė pareigybių sąrašas, kuris iš esmės nesikeitė.

Politikai domėjosi, ar dėl kiekvienos naujos pareigybės teks klausimą svarstyti taryboje. Klausimą pristatęs savivaldybės gydytojas Povilas Jagelavičius patikino, kad tarybos pozicija bus svarbi, o galutinį sprendimą priimti teks visuotiniame dalininkų susirinkime. Dėl etatų skaičiaus spręs pats įstaigos vadovas.

Politikai taip pat domėjosi, kada planuojama skelbti ligoninės vadovo konkursą, mat dabartinio direktoriaus Artūro Vasiliausko kadencija yra pasibaigusi ir šiuo metu jis yra įgaliotas laikinai, iki kol bus paskirtas naujas įstaigos vadovas, vadovauti ligoninei. Spalio 7 dieną planuojama šaukti visuotinį dalininkų susirinkimą, o spalio mėnesio tarybos posėdyje bus pristatomi įstaigos vadovo konkurso nuostatai, kuriems bus reikalingas tarybos pritarimas.

Tarybos nariai klausė ir apie šiuo metu esamas eiles pas ligoninės specialistus. P. Jagelavičius tikino, kad pas kardiologus šiuo metu jokių eilių nėra, o pas kitus specialistus pakliūnama per Sveikatos apsaugos ministro nustatytą laiką. Nepaisant to, kai kurių gydytojų, sveikatos priežiūros specialistų Alytaus ligoninėje labai trūksta.

Prie Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės dalininkų prisijungus valstybei, kuriai atstovauja Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės visuotiniame dalininkų susirinkime turi būti patvirtinti pagrindiniai veiklos dokumentai: įstatai, struktūra ir pareigybių sąrašas. Visa tai turėtų būti suderinta su abiem dalininkais – Alytaus miesto savivaldybe ir valstybe.

Gavus Alytaus miesto savivaldybės tarybos pritarimą VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės įstatų, struktūros ir pareigybių sąrašo projektams, bus inicijuojamas VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės visuotinis dalininkų susirinkimas.

Ligoninei svarbių dokumentų projektams pritarė 22 tarybos nariai, 2 nepritarė ir vienas susilaikė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *