Pirmajame teismo posėdyje – dokumentų klastojimu kaltinamos politikės pozicija

Antradienį Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmuose buvo pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje Alytaus miesto politikė Laura Radzevičiūtė kaltinama dokumentų klastojimu.

Jai pareikšti kaltinimai pagal BK 300 str. 1 d., (dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu). Už šią veiką numatoma bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Į pirmąjį teismo posėdį, kuriame pradėtas įrodymų tyrimas, atvyko ir pati kaltinamoji su advokatu. Šioje byloje nukentėjusiosios statusą turinti Dalia Cibulskienė su savo advokatu bei prokurore posėdyje dalyvavo nuotoliu.

L. Radzevičiūtė kaltinama, kad dar 2019 metų savivaldos rinkiminiu laikotarpiu, sausį, lankėsi Alytaus pašte ir atliko pavedimą politinei partijai bei pasirašė nukentėjusiosios vardu.

Duodama parodymus teisme, L. Radzevičiūtė kaltės nepripažino, esą nieko neklastojo, o šią situaciją vetina kaip kerštą jai. Esą pašte nurodytą dieną iš viso nesilankė ir nieko nepasirašinėjo.

L. Radzevičiūtė ir D. Cibulskienė 2019 metais dalyvavo savivaldos rinkimuose Lietuvos centro partijos sąraše ir palaikė draugiškus santykius. Konfliktas tarp šių asmenų įsiplieskė esą dėl pozicijos rinkiminiame sąraše.

Kito teismo posėdžio metu bus apklausiama ir nukentėjusioji.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *