Po pristatymo Jaunimo parke – koncertas ir pramogos visiems alytiškiams

Rytoj Lietuvos kultūros sostine paskelbtame Alytuje įvyks nemokamas informacinis renginys „NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS: Kultūringai Lietuvai“, kuriame nestigs pramogų jaunimui, šeimoms ir senjorams – laukia išmanios viktorinos, diskusijos ir nemokamos pramogos, o vakarą vainikuos Vido Bareikio koncertas. Diskusijose apie kultūrą, švietimą ir šių neatsiejamų disciplinų dermę dalyvaus finansų ministrė Gintarė Skaistė ir puikiai vietos gyventojams pažįstami žmonės.

Šie metai Alytaus kultūriniame lauke – kaip niekad intensyvūs. Šalia nacionalinio lygio renginių yra ir daugybė bendruomeninių iniciatyvų, kurios svarbios čia gyvenantiems miestelėnams. O naujos ES investicijos – svarbus žingsnis regionų kultūrai. Remiantis jomis bus užtikrinamas viešųjų paslaugų prieinamumas, pritaikant miestų teritorijas kultūros, švietimo, sveikatos paslaugų pasiūlai didinti. Taip ne tik Alytuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose bei regionuose atsivers galimybės dar aktyviau dalyvauti ir mėgautis kultūriniu gyvenimu. Didelis dėmesys bus skiriamas ir mokiniams – jų pažangai bei patirtims.

Nemokamas renginys „NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS: Kultūringai Lietuvai” rugsėjo 15 d. vyks Alytuje, Jaunimo parke. Renginyje miestelėnų lauks išmani viktorina su prizais, diskusija ir nemokamos pramogos – dronų lenktynės, raktų pakabukų iš perdirbtų riedlenčių dirbtuvės, batutai vaikams bei foto būdelė.

Ketvirtadienio vakarą parke alytiškius linksmins Vidas Bareikis, kuris ne tik koncertuos, bet ir ves visą renginį. Renginyje dalyvaus ir finansų ministrė Gintarė Skaistė, kuri su visiems alytiškiams gerai pažįstama Alytaus miesto teatro direktore Inesa Pilvelyte, riedlenčių dirbtuvių įkūrėju Simonu Sonkinu ir Alytaus Jotvingių gimnazijos direktoriumi Donatu Vasiliausku diskutuos kodėl svarbu nuo mažų dienų diegti kultūrinį ugdymą regionuose. Ministrė taip pat miestelėnus supažindins su nauju 2021–2027 metų investicijų periodu.

„NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS: Kultūringai Lietuvai“ yra antrasis iš renginių ciklo „NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS“. Penkiuose šalies miestuose vykstančiuose renginiuose siekiama regiono gyventojus supažindinti su naujomis ES investicijomis bei jų suteikiamomis naudomis regionui. Finansų ministerijos organizuojami renginiai taip pat vyks Marijampolėje, Telšiuose ir Tauragėje, o pirmasis renginys jau įvyko Utenoje. Renginys finansuojamas Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis.

𝗥𝗘𝗡𝗚𝗜𝗡𝗜𝗢𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠𝗔:

17:00 Renginio pradžia. Renginio vedėjas Vidas Bareikis. Renginio erdvėje galėsi išbandyti šias pramogas: vyks pakabukų iš senų riedlenčių dirbtuvės, dronų lenktynės, galėsi prabėgti batutų trasa, o foto būdelėje galėsite nusifotografuoti su savo draugais. Galėsi ne tik papramogauti, bet ir laimėti puikius prizus!

18:00 Renginio atidarymo ceremonija – LR finansų ministrės Gintarės Skaistės sveikinimas miestui.

18:15 Išmanioji viktorina. Griebk savo išmanųjį telefoną, atsakyk į klausimus ir laimėk įspūdingus prizus!

18:30 Diskusija „Kodėl svarbu nuo mažų dienų diegti kultūrinį ugdymą regionuose?“. Diskusijos dalyviai: Alytaus kultūros ir meno tarybos narė, Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė, Riedlenčių dirbtuvių įkūrėjas Simonas Sonkinas, Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius Donatas Vasiliauskas ir LR finansų ministrė Gintarė Skaistė.

19:00 Vido Bareikio koncertas.

Renginio organizatorius: LR Finansų ministerija.

Daugiau informacijos: https://fb.me/e/3sA71Haxi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *