Modernaus formato verslo forume – galimybė surasti ryžto, motyvacijos ir išeitį įveikti iššūkius

Alytų kaip patrauklią vietą šiuolaikiškam verslui vis dažniau renkasi tiek investuotojai, tiek pradedantys kurti verslą. Pasaulinės tendencijos jau aiškiai rodo, kad gyventi galima viename mieste, o verslą plėtoti visame pasaulyje. Kaip tik tokių pavyzdžių galima atrasti ir Dzūkijos sostinėje. Apie tai šįkart bus kalbama ir rugsėjo 23 dieną vyksiančiame modernaus formato verslo forume „Gyvenu čia – dirbu visame pasaulyje“.

Siekis – paskatinti sugrįžti gyventi, kurti Alytuje

„Šio verslo forumo mintis gimė atliepiant Alytų kaip šių metų Lietuvos kultūros sostinę. Bendruomenes jungia ne tik kultūra, bet ir verslas. Pradėjus analizuoti verslo situaciją mūsų mieste, pastebėjome, kiek daug verslininkų dirba užsienyje, kituose miestuose, o gyvena Alytuje ir sugeba sugeneruoti didelius pelnus. Šią situaciją puikiai apibūdina būsimo verslo forumo pagrindinė mintis „Gyvenu čia – dirbu visame pasaulyje“.

Be abejo, mūsų tikslas ir pritraukti kuo daugiau žmonių grįžti gyventi į Alytų, nes tai ne tik žalias miestas, deklaruojantis apie savo darnumą, sumanumą, pritaikomumą, bet ir tai, kad išties galima čia gyventi dėl puikiai išvystytos švietimo sistemos, viešosios infrastruktūros, susisiekimo, kultūros.

Čia išties smagu gyventi ir kurti. Visai neseniai apie tai diskutavome su neseniai grįžusiais gyventi į Alytų ir kai jų klausėme, kokius privalumus jie įžvelgia, įvardijo būtent šiuos minėtus kriterijus. Be to, dauguma čia turi šaknų.

Tai ir savivaldybę skatina galvoti, ką dar padaryti, kad grįžtų žmonės į šį miestą su savo šeimomis, verslais, kūryba. Savivalda galėtų būti partneris“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Verslo skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė.

Dvejojantiems dėl pirmųjų žingsnių

Pasak jos, visa tai ir siekiama aprėpti verslo forume – išgirsti čia gyvenančius ir dirbančius bei žinomus verslo pasaulio veidus.

S. Dumbliauskienė pabrėžė, kad šis verslo forumas gali būti puiki proga ne tik sužinoti apie verslo galimybes Alytuje, bet ir pasisemti idėjų, žinių, įkvėpimo kaip įveikti Lietuvos bei pasaulio ekonomikos iššūkius.

Vienas iš verslo forumo pranešėjų – Arvydas Paukštys, įmonių grupės „Teltonika“ įkūrėjas ir prezidentas, kuris kalbės apie regionų galimybes suklestėti, apie dėmesį regionams, jų verslams, aptars potencialus, galimybes.

„Tai bus tarsi paskatinimas tiems, kurie galbūt galvoja, bet nedrįsta pradėti pirmuosius žingsnius“, – sakė S. Dumbliauskienė.

Kaip įveikti hibridinę realybę?

Savo įžvalgomis, kur link eina ekonomika, kas laukia, kokių iššūkių dar galima tikėtis, dalinsis ir „Swedbank“ vyresnysis ekonomistas Vytenis Šimkus. Jis palies tiek laukiančios naujos „Covid-19“ bangos, tiek karo, tiek energetinės krizės aspektus.

„Išgirsime apie tą visą pasaulį apėmusią hibridinę realybę, apie verslininkų vaidmenį, kaip išgyventi, nepamesti savęs, išlikti lyderiu, uždirbti pelną ir motyvuoti darbuotojus tokiomis sunkiomis ir pilnomis iššūkių sąlygomis“, – sakė S. Dumbliauskienė.

Apie energetiką, motyvaciją verslui ir darbui

Į verslo forumą pakviestas ir Alytaus šilumos tinklų generalinis vadovas Mindaugas Nevardauskas, kuris kalbės apie kainų kilimo priežastis, jų poveikį, apie galimybes situaciją keisti. Taip pat jis pabandys atsakyti į klausimą, ar pasibaigus recesijai, bus galimybė sumažinti kainas energetikos srityje.

Patirtimi dalinsis ir labai gerai Alytaus krašte žinomas lyderis, buvęs ilgametis „Vita Baltic International“ vadovas Vladislavas Gunevičius. Jis skaitys pranešimą „Gyvenu čia“.

„Tai lyderis, verslo guru, daugybės iniciatyvų palaikytojas, ugnis, uždeganti ir mažus, ir didelius verslus. Jis, Alytaus krašto žmogus, sukūręs visą verslo imperiją. Išgirsime jo įžvalgas, kaip dabar gyventi, kaip po pasibaigusio pakylėjimo susiimti save į rankas, motyvuoti save ir aplinkinius“, – taip pranešėjo temą apibūdino S. Dumbliauskienė.

Indrės Kontrimienės, verslo mokymų trenerės, designthinking.lt kūrėjos pranešimas bus tarsi vyšnia ant torto, mat tai bus aktualu kiekvienam iš mūsų. Ji kalbės apie motyvaciją ateiti į darbą.

S. Dumbliauskienės įsitikinimu, kartais motyvacijai trūksta tik labai nedidelio postūmio.

Liūdnoms prognozėms – šviesos blyksnis

„Norėdami sutilpti į tą keturių valandų verslo forumo laiką, norėjome sudėti kuo daugiau įdomių žmonių, jų istorijų. Bet labiausiai už viską svarbiau vėl susieiti, būti kartu, kalbėtis ir būti Alytaus kaip Lietuvos kultūros sostinės verslo tiltu-jungtimi, kuri sustiprintų mus prieš rudenį, įpūstų naujo tikėjimo, vėjų, minčių, pasidalijimų. Vėliau visi forumo dalyviai turės galimybę pabendrauti jau neformalioje aplinkoje. Labai tikimės, kad visur prognozuojamo liūdno, niūraus rudens akivaizdoje tai bus šviesos blyksnis“, – sako S. Dumbliauskienė, kviečianti aktyviai prisijungti dalyvaujant forume tiek gyvai, tiek jungiantis nuotoliniu būdu.

Renginys vyks rugsėjo 23 d. nuo 9 iki 13 val. Alytaus miesto teatro didžiojoje salėje. Įėjimas nemokamas, bet būtina registracija: https://bit.ly/3T9BxYK.

Forumo pabaigoje – teatralizuotas Alytaus miesto teatro aktorių Lietuvos kultūros sostinės Alytaus pristatymas.

 

Vienas komentaras apie “Modernaus formato verslo forume – galimybė surasti ryžto, motyvacijos ir išeitį įveikti iššūkius

  1. S. Dumbliauskienės projektai visi tik teoriniai. Kreipiesi pagalbos, tai pasiunčia toli toli..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *