Atgijusiame Senamiesčio skvere – vieni tuštino savo spintukes, o kiti jas pildė

Agnės Grigaliūnaitės nuotr.

Šeštadienį Alytaus centre esančiame Senamiesčio skvere įvyko pirmoji „Alytaus spintukė“ – šiuolaikiškas blusturgis visai šeimai. Daugiau nei 30 pardavėjų ištuštino savo drabužių spintas, komodas, batų lentynas ir siūlė atrastus lobius pirkėjams už labai palankią kainą.

„Renginio tikslas nėra pirkti-parduoti, tai suprato ir patys dalyviai – neretai vieną pardavę, iš kaimyno nusipirkdavo kitą patikusį daiktą. Norime paskatinti žmones prisidėti prie pasaulio tausojimo – drabužis, kuris netiko jums, gali pradžiuginti kitą, o taip ir pinigų sutaupysite, ir motina žemė padėkos“, – pasakojo šią iniciatyvą sugalvojusios Agnė Grigaliūnaitė ir Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.

Renginys buvo skirtas visai šeimai, tad mažiausi šventės dalyviai patys pardavinėjo savo žaislus ir mokėsi verslumo pagrindų,  o taip pat galėjo nemokamai dūkti įvairiose veiklose: Alytaus jaunimo centro asmenybės ugdymo studijos „Mamos ir mažylio studija“ mokytoja Sandra Kazlauskaitė kvietė vaikus piešti, Alytaus kultūros centro kolektyvo „Žvangucis“ narė Dalia Beleckienė mokė susirišti senovines lėles ir susipažinti su senoviniais žaislais, su mažaisiais žaidė mamos ir vaiko centro „Kutis“ teletabis, o „Robotikos akademija“ rodė, kaip kuriami robotai.

„TikoTiks“ ne tik nemokamai dalino savo surastus lobius, bet ir mokė šiukšių rūšiavimo, o iš tų, kurie po renginio norėjo grįžti tuščiomis – mielai surinko likusius rūbus, kurie bus išdalinti centre.

Šventės nuotaiką pakėlė Ugnius Pėstininkas – trylikametis DJ ir muzikantas, o „Herojų kava“ vaišino kvapnia kava. Aikštę papuošė senelių darželio „Gerumo skraistė“ sukurtos vėliavėlės.

„Alytaus spintukėje“ daugiausiai prekiauta moteriškais ir vaikiškais drabužiais, avalyne, aksesuarais, rankinėmis, vaikų žaislais ir knygomis – prekių kaina buvo nuo keliasdešimt centų, o šventės pabaigoje pardavėjai neslėpė, kad pirkėjų sulaukė pakankamai.

„Daugelis klausė, kada vėl vyks renginys ir norime nuraminti, kad jau planuojame kitas datas – kitąkart paaugusi „Alytaus spintukė“ kvies susirinkti po stogu, o informaciją artimiausiu metu rasti mūsų socialiniuose tinkluose“, – pažadėjo Agnė ir Goda.\

Organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *