Modernias profesijų mokymo bazes ketina atverti gimnazistams

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas susitiko su Daugų technologijos ir verslo mokyklos direktoriumi Valentu Pakalniškiu. Savivaldybė yra šios mokyklos dalininkė, todėl meras A. Vrubliauskas domėjosi profesinio mokymo programomis, materialine baze, energetinių resursų taupymu, pasiruošimu artėjančiam šildymo sezonui.

V. Pakalniškis papasakojo savivaldybės vadovui, kad šiuo metu mokykloje yra virš 300 mokinių. Populiariausios specialybės, kurias renkasi merginos, yra socialinio darbuotojo padėjėjų bei slaugytojų, o vaikinai, kaip visada, labiau domisi transporto mechanikų programomis, ūkininkavimo pagrindais. Patekti į Daugų technologijos ir verslo mokyklą šiais mokslo metais nebuvo lengva – į kai kurias studijų vietas konkuravo po 11 ar net 13 pretendentų.

Su meru A. Vrubliausku buvo aptarti platesnio mokyklos bazių atvėrimo klausimai. Dauguose įrengtos modernios klasės su robotais ir pažangiomis kalbų, biologijos, kitų dalykų mokymo technologijomis, kuriomis galėtų naudotis visų Alytaus rajono gimnazijų mokiniai. Artimiausiu metu meras A. Vrubliauskas žadėjo inicijuoti susitikimą su rajono gimnazijų vadovais ir konkrečiau aptarti šių ugdymo įstaigų bendradarbiavimo, moksleivių profesinio orientavimo bei kitus klausimus.

Savivaldybės vadovas taip pat domėjosi, kaip Daugų technologijos ir verslo mokyklai sekasi įsirengti trečiąją saulės elektrinę? Praėjusiais mokslo metais, kai veikė tik dvi fotovoltinės elektrinės, mokykla pasigamino 81 proc. savo reikmėms reikalingos elektros energijos. Šiuo metu, kai jau pradeda veikti trečioji elektrinė, tikimasi pasigaminti 100 proc. reikalingos elektros energijos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *