Už išskirtinių renginių įgyvendinimą Alytuje – padėkos žodžiai kultūros žmonėms

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Kultūrinė ekspedicija „Žemyn upe Alytus–Kaunas“, unikali Alytuje gimusio garsaus Niujorko kineziterapeuto Samuelio Taco privačios ir analogų neturinčios meno kolekcijos paroda „Misticizmo ugnis – Soutine ir litvakų dailė“ ir įvairių atspalvių žalia spalva, nuspalvinusi Žaliąją gatvę Žalioji vakarienė rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje kultūros sostinės vardą pakėlė į dar aukštesnį lygį.

„Alytus – Lietuvos kultūros sostinė kiekvieną kartą nuskamba vis garsiau ir išraiškingiau. Dalyvaudama renginiuose aš kaskart vis sau pasakau „wow“, nu štai čia yra geriausias renginys,  o po kito renginio dar kartą pasakau sau tuos pačius žodžius. Jūsų visų dėka ta kartelė iškelta taip aukštai, kad kitų metų kultūros sostinei Tauragei bus ką veikti. Gal kartais per mažai to dėkingumo parodome, todėl norisi pasakyti jums širdingą ačiū, nes jūs esate tas branduolys, varomoji  jėga, kultūros organizatorių elitas, kurie kultūros sostinę garsinate labai plačiai. Dar kartą ačiū jums visiems, žinau, kiek tas „užkadrinis“ darbas kainuoja laiko pastangų, resursų, atsidavimo. Tikiuosi, kad išskirtiniai kultūros sostinės metu gimę renginiai taps miesto tradicija“, – minėtų renginių organizatoriams dėkojo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Plaukimas buvo tik viena dalis, tačiau kartu išvežėme kultūrą iš Alytaus į skirtingas gyvenvietes. Mums padėjo visa kultūros centro komanda ir net mūsų rūmų prižiūrėtoja įsitraukė, ir sukūrė nuostabaus grožio arką, kurią mes vežėmės į renginius. Ji pritraukė daug norinčių fotografuotis. Mes visi esame talentai, tik skirtingi, kartais mes neišreiškiame savęs taip, kaip galėtume, tad tokie renginiai labai parodo, kad galime padaryti daug daugiau nei iš pradžių galvojome“, – padėkos metu kalbėjo Alytaus kultūros centro direktorė Kristina Daugelevičienė.

Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė teigė, kad pats geriausias mūsų kultūros sostinės pasiektas rezultatas būtų, jeigu tie renginiai turėtų tąsą ir žmonėms atsirastų poreikis: „Tikiuosi, kad Žalioji vakarienė taps tradicija“.

„Ačiū savajai komandai, ačiū, kad jie išneša ant sparnų, o ant jų išneša ir atsiliepimai, kuriuos mes gavome po parodos atidarymo. Parodoje jau apsilankė keli šimtai žmonių, o viena iš jų buvo Kultūros ministerijos darbuotoja. Ji savo feisbuko paskyroje rašė: „Tai pavyzdys, kaip neprofesionalusis menas atkeliauja į regionus, o regionai atsiskleidžia profesionaliam menui, paroda maža, bet savo kokybe ji yra smūginė“, – kalbėjo Alytaus kraštotyros muziejaus direktoriaus pavaduotoja muziejininkystei, vykdanti direktoriaus funkcijas, Daina Pledienė.

Bendrovės „Alita“ gamybos vadovas Viktoras Mostovojus pažintį su Alytumi pradėjo tik prieš metus.  „Apie Alytų žinojau tik techninius dalykus, tačiau pirmoji pažintis su miestu buvo atvykus čia dirbti. Alytus mane stebina ir žavi kiekvieną dieną savo renginiais, požiūriu į šventes, draugiškumu. Čia kasdien vis atrandu kažką įdomaus. Alytus – puikus miestas ir kultūrai, ir gyvenimui.“

Kiekvienam, prisidėjusiam prie šių renginių, įteiktos dovanos ir rožės žiedas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *