„Lūžtančios“ alytiškių spintos duris atvers madingiausiam Alytaus renginiui

„Alytaus spintukė“ sumanytojos ir organizatorės Goda Prapuolenytė-Leonavičienė (kairėje) ir Agnė Grigaliūnaitė.

Bendradarbėmis tapusios alytiškės Goda Prapuolenytė-Leonavičienė ir Agnė Grigaliūnaitė netikėtai išsiaiškino turinčios bendrų minčių, reikalų ir svajonių. Jas suvienijo bendra problema – spintos tiesiog lūžte lūžta nuo jų pačių ir vaikų drabužių, o apsirengti kaip visad nėra ką. Taip ir gimė mintis surengti madingiausią Alytaus blusturgį „Alytaus spintukė“, į kurį registruotis gali visi kamuojami šios visų laikų problemos. Veikti bus ką ir tiems, kurie nori parduoti, ir tie, kurie nori pirkti. Galimybių užsidirbti pirmąjį uždarbį iš jau nusibodusių, išaugtų žaislų, knygų ir kitų daiktų bus ir mažiesiems alytiškiams. Renginyje jų lauks ir gausybė pramogų.

Galimybės – tiek madistėms, tiek mamytėms

Madingiausias Alytaus renginys įvyks rugsėjo 10 dieną (šeštadienį) nuo 11 iki 14 val. Senamiesčio skvere.

„Kiekvieną dieną, atverdamos spintos duris, pamatom, kiek daug turime drabužių, tačiau yra daugybė tokių, kuriuos dėvėjome vos kartą arba taip ir neužsivilkome. Tai metai iš metų besikartojanti problema, su kuria susiduria kiekviena moteris“, – sako Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos srityje dirbanti Agnė.

Jai pritaria ir vos prieš metus į Alytų iš Vilniaus gyventi atsikrausčiusi bei Alytaus miesto merui patarinėjanti Goda. Ji priduria, kad jos šeimoje šios problemos mastą pagilina dar ir sparčiai augančių vaikų spintos.

„Perrinkinėdama trijų dukrų drabužius, kaskart jų prirenku kalnus. Vaikai labai greitai auga, be to, visuomet jų spintose atsiranda drabužių, kurie jiems tiesiog nepatinka.

Aukojome ir ukrainiečiams, tačiau drabužių ir avalynės atsargos niekada neišsemiamos.

Taigi, pasikalbėjusios kartu su Agne nusprendėme, kad Alytuje reikia blusturgio. Ji tikrai turi ką pasiūlyti miesto stilių vertinančioms madistėms, o aš – vaikais besirūpinančioms mamytėms. Dar labiau mus įkvėpė, kai atsirado daug norinčių dalyvauti šiame renginyje“, – džiaugėsi Goda.

Renginyje – pramogų ir linksmybių gausa vaikams

Tam, kad mamos turėtų galimybių ramiai išsimatuoti patinkančias sukneles, išsirinkti madingų drabužių, vaikai laiką linksmai galės leisti vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ organizuojamuose užsiėmimuose.

Prie iniciatyvos su dideliu entuziazmu jungiasi ir Alytaus jaunimo centras, Alytaus kultūros centras, Daiktų mainų ir atnaujinimo centras „TikoTiks“, senelių darželis „Gerumo skraistė“. Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ vaišins „Herojų kava“ ir taip pat organizuos pramogas vaikams.

Renginyje savo talentu visus džiugins ir jaunasis Alytaus miesto talentas dešimtmetis didžėjus Ugnius Pėstininkas.

Bendradarbių iniciatyvumas įplieskė sinergiją

„Žinot, labai smagu, kad prie mūsų prisijungė tiek daug partnerių, kurie taip pat pasiūlė daugybę savo idėjų ir galimybių.

Man kaip neseniai atsikrausčiusiai gyventi į Alytų, labai norėtųsi prisidėti kuriant gyvą miesto šurmulį. Juk tą daryti gali ne tik savivaldybė bet ir bet kuris iš mūsų. Mes patys galime susikurti sau šventę ir į ją įtraukti bendruomenę.

Įvairius renginius man tekdavo organizuoti ir gyvenant Vilniuje. Žinojau, kad norėsiu kažką panašaus daryti ir čia, Alytuje“, – kalbėjo Goda.

Renginių organizavimas nesvetimas ir Agnei, mat ji aktyviai prisideda prie „Alytus – Lietuvos kultūros sostinė 2022“ projekto reikalų. Be to, jai kaip baigusiai ekologijos mokslus, visuomet rūpėjo tvarumo idėjos.

„Mes su Goda abi labai iniciatyvios, suradom bendrą mintį ir gavosi puiki sinergija. Tai pirmasis mūsų renginys, tačiau labai tikimės, kad turėsime galimybę augti toliau ir „Alytaus spintukę“ paversti unikalia miesto tradicija“, – sakė Agnė.

Aprūpins inventoriumi

Senamiesčio skveras šiai idėjai buvo pasirinktas neatsitiktinai, esą šią vietą lankyti labai mėgsta gyventojai, šeimos su vaikais, o ji išties labai jauki.

Vos paskelbus apie galimybę registruotis į renginį, tuoj pat pasipylė ir entuziastų gausa. Organizatorės dalyvius aprūpins reikiamu inventoriumi – stalais, pakabomis, tad už dalyvavimą prašoma susimokėti simbolinį 5 eurų mokestį.

Tiesa, abi „Alytaus spintukės“ organizatorės šiam renginiui paskyrė ir savo asmeninių lėšų.

Registruotis į renginį galima iki rugsėjo 9 dienos: https://forms.gle/pEYzbYD3qsdq3wHq7 .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *