Autobusų maršrutas į SB „Dzūkija“ ir „Vyturėlis“ atšaukiamas: Alytaus rajonas nepatvirtino suderinimo

SB „Dzūkija“ ir „Vyturėlis“ nuotr.

Praėjusią savaitę pasirodė pranešimai apie Alytaus miesto savivaldybės planuojamą naują autobusų maršrutą, kuris pasiektų Alytaus rajone esantį Medukštos kaimą, šalia kurio įsikūrusios sodų bendrija „Dzūkija“. Šio maršruto tikslas buvo pasirūpinti alytiškiais, kurie vasarą mėgsta laiką leisti sodininkaudami, augindami daržoves ar tiesiog būti gryname ore. Šie žmonės dar vasarą kreipėsi į savivaldybę prašydami palengvinti pasiekimą į šią vietovę – esamas rajono savivaldybės maršrutas nepatogus, o savaitgaliais transportas važiuoja labai trumpai.

Alytaus miesto savivaldybė sudarė specialų 14 maršrutą nuo AB „Alytaus chemija“ iki pačios Medukštos pravažiuojant pro miesto centrą ir Vidzgirio mikrorajoną, kad žmonės iš visų mikrorajonų galėtų patogiai pasinaudoti autobusu.

Buvo planuojama, kad autobusas važiuos penkis kartus darbo dienomis ir dukart šeštadienį – vienąkart iš jų vėlai vakare, kada žmonėms ir sunkiausia grįžti namo į Alytų po darbų sode. Buvo planuojama, kad autobusas važinėtų tik šiltuoju metų laiku nuo balandžio iki lapkričio, kai žmonės nori patekti į savo sodus.

Šiuo maršrutu žmonės būtų galėję naudotis elektroniniais Alytaus miesto autobusų bilietais – persėsti į kitą autobusą ar panaudoti nuolatinį bilietą.

Kadangi maršrutas įvažiuoja į Alytaus rajono savivaldybę pagal teisės aktus reikėjo Alytaus rajono savivaldybės pritarimo, kurio kreiptąsi rugpjūčio 25 dieną su prašymu paskubinti svarstymo procesą, nes maršruto tvarkaraščiai keičiami nuo rugsėjo 1 dienos.

Alytaus rajono savivaldybė iki šiol rugpjūčio 31 d. darbo dienos pabaigos nepatvirtino suderinimo bei nepateikė motyvų, kodėl šis maršrutas jiems netinka, todėl pagal galiojančius teisės aktus Alytaus miesto savivaldybė negali įgyvendinti planuoto maršruto ir pasirūpinti alytiškiais, kurie norėtų į namus parsivežti obuolių, sugrėbti lapus ar pasinaudoti privilegijomis, kurias suteikia Alytaus miesto elektroninio bilieto sistema: galimybe persėsti, nuolatinio bilieto nuolaidomis ar patogiai išmaniose švieslentėse žinoti maršruto tvarkaraštį.

2 komentarai apie “Autobusų maršrutas į SB „Dzūkija“ ir „Vyturėlis“ atšaukiamas: Alytaus rajonas nepatvirtino suderinimo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *