Atmestas Generalinės prokuratūros prašymas dėl teniso aikštyno Druskininkuose

Generalinės prokuratūros prašymas panaikinti leidimą Druskininkuose statomam teniso aikštynui teisme subliuško, mat teismas jį atmetė. Tiesa, šis teismo sprendimas dar gali būti apskųstas.

Generalinės prokuratūros prašyme buvo nurodyta, kad Druskininkų savivaldybės patikėjimo teisę į valstybinės žemės sklypą reikėtų nutraukti, nes jis naudojamas ne toms reikmėms, kurioms jį buvo suteikusi NŽT: aerodromo administracinio pastato ir paslaugų paskirties statinių statybai.

Teismo taip pat buvo prašoma nutraukti Druskininkų savivaldybei suteiktą patikėjimo teisę į valstybinės žemės sklypą ir grąžinti jį Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT). Darbams sklype buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės – jie sustabdyti.

Druskininkų teniso centrui žemės sklypą išnuomojusi savivaldybė praėjusių metų sausį išdavė ir statybos leidimą. Žemės nuomininkas įsipareigojo įrengti keturias atviras teniso aikšteles su sintetinės žolės danga ir kitą būtiną infrastruktūrą, investuoti ne mažiau nei 100 tūkst. eurų.

Vėliau Druskininkų teniso centras iki 2024 metų birželio 1-osios savo lėšomis turėjo įrengti du tarptautinius reikalavimus atitinkančius uždarus teniso aikštynus, taip pat pastatyti oro uosto administracinį pastatą su komercinės paskirties patalpomis.

„Prireikė beveik metų, kad absurdiškas Generalinės prokuratūros užmojis sulyginti su žeme privačius teniso kortus Druskininkuose būtų atmestas.

Generalinė prokuratūra visą šį laiką žlugdė projektą, kuris skirtas viešam interesui ir vakar teismas labai aiškiai pasakė, kad nenustatyta ir neįrodyta viešojo intereso pažeidimų, statiniai atitinka žemės naudojimo paskirtį ir būdą, ir dar praleistas terminas administracinio akto nuginčijimui.

Kol vyko beprasmis bylinėjimasis, projektas buvo užkonservuotas – t.y. sustabdytos visos II etape suplanuotos investicijos: administracinio pastato ir dengto paviljono, skirto kultūriniams ir sportiniams renginiams, statybos.

Buvo tiesiogiai pakenkta projekto vystymui, o ypač antram etapui, kuris dėl Generalinės prokuratūros mestų nepagrįstų kaltinimų negalėjo būti pradėtas.

Kodėl vietoj nelegalių daržų viešojo konkurso būdu ir privačiomis investicijomis iškilę teniso kortai užkliuvo Generalinei prokuratūrai ir kieno viešieji interesai būtų pažeisti dėl kurorte vystančių teniso varžybų, niekas taip ir nesugebėjo atsakyti.

Šiandien galiu pasidžiaugti, kad vadovaujant šiam prezidentui teismai ir teisėjai laisvėja ir priima sprendimus vadovaudamiesi įstatymais, o ne įsakymais.

Generalinė prokuratūra turės padengti daugiau kaip 15 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Šie pinigai – iš visų jūsų, mokesčių mokėtojai, kišenės.

Ir jie turės būti sumokėti vardan kažkieno politinių interesų ir noro kenkti Druskininkams.

Šis teismo sprendimas dar gali būti apskųstas.

Laikas parodys, į kieno pusę pasvirs svarstyklės: į sveiko proto ar Generalinės prokuratūros noro keršyti ir kenkti“, – situaciją komentavo Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Vienas komentaras apie “Atmestas Generalinės prokuratūros prašymas dėl teniso aikštyno Druskininkuose

  1. Ir svarbiausia, kad prokuratūroj niekas konkrečiai neatsako už savo veiksmus. Štai Alytuj nutrauktas ikiteisminis tyrimas Nr.03-2-00215-17, kur patys teisėsauga nustatę rašyti žeidinėjantys komentarai prieš alytiškį, drysusį paliest miestui svarbias temas dėl pramomės parko, aerodromo, orlaivio…Kur ir dabar aktualūs šie klausimai. O prokurorai nustatę, kad rašyta po moters darbo ir namų kompiuteriais, ana atsisakė duot parodymus. Ir nekonkretindami kas rašinėjo, galimai palieka landas rašyt po kitų asmens duomenimis patiems pasislepiant nuo atsakomybės? Ir ar čia ne nusikaltimų dangstymas per teisėsaugą, kad slopint neįtinkančius? Moterį pakišt atsakomybei, ar ne nužmogėjimai? O šis klausimas vis neaiškus ir LR Gen. prokuratūrai. Kaip pagal Konst. 118 str.- prokuroras gina asmens, visuomenės, valstybės teisėtus interesus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *