Tarp intelektualaus kultūrinio ralio dalyvių iš Alytaus – ir plieninį žirgą valdanti moteris

Penki alytiškiai jau netrukus sės ant savo plieninių žirgų ir, plevėsuodami Alytaus miesto vėliava, leisis į tradicinį intelektualų kultūrinį ralį po Lietuvą „Ryterna Modul Mototourism Rally“. Suburti alytiškių komandą ir leistis į nuotykį sumanęs Tomas Verbickas sako, kad komandai svarbiausia dalyvauti, o ne laimėti, aplankyti gražiausias lankytinas šalies vietas. Vyrišką alytiškių kompaniją pagyvins ir viena moteris, pasiryžusi plieniniu žirgu per keletą valandų įveikti per 400 kilometrų.

Varžybose dalyvaus – T. Verbickas, Andrius Balčius, Gintarė Paliušienė, Eimantas Šedys ir Rytis Klimauskas.

„Visi labai mėgstame keliones motociklu. Labai džiaugiamės, kad komandoje turėsime ir moterį. Džiugu tai, kad šiuo metu plieninius žirgus vairuoti pamėgsta vis daugiau moterų kas pagyvina motociklų bendruomenę.

Man pačiam šis renginys – ne pirmas, tačiau visa likusi komada tai darys pirmą kartą.

Šio ralio data dubliuojasi su baikerių švente pajūry ir daug kas renkasi važiuoti ten. Tačiau įtikinti komandą padėjo faktas, kad per vieną varžybų dieną turėsime galimybę aplankyti daug lankytinų vietų, taip pat juos sudomino mano ankstesnių metų varžybų patirtis“, – pasakojo komandos vedlys T. Verbickas. 

Pasak jo, važinėjimas motociklais daug kam asocijuojasi su chuliganišku vairavimu, tačiau pabrėžia, kad motociklininkai yra tokie patys eismo dalyviai kaip bet kokių kitų transporto priemonių vairuotojai ir labai norėtųsi keisti visuomenės požiūrį į vairuotojus ant motociklų.

„Labai gaila, kad į motociklą vis dar kartais žiūrima kaip į blogį ir net kai kurios savivaldybės uždraudė įvažiuoti į kai kurias vietoves. Mototurizmas yra labai populiarus, labai patogus aplankyti ne tik kitas šalis, bet ir įvairias kultūrines vietas.

Kai šiose varžybose dalyvavau pirmą kartą, pamačiau, aplankiau tokias vietas, apie kurias niekada nebuvau girdėjęs ir jų matęs. Po to labai smagu į jas sugrįžti su šeimomis. Lietuvoje išties yra tiek daug gražių vietų, kad atrodo nereikia ir jokio užsienio“, – kalbėjo T. Verbickas.

Alytiškiai jau kruopščiai dėliojasi savo maršrutą ir pasirinko startuoti iš Biržų. Labai svarbi ir pati strategija, mat varžybų dalyviams keliami reikalavimai laikytis kelių eismo taisyklių ir greičio ribojimų, antraip gresia baudos nuo pačių organizatorių. Alytaus motociklininkams per maždaug devynias valandas teks įveikti per 400 kilometrų. Iškilmingas finišas jų lauks Kaune.

Varžytis kraštiečiams teks net su 854 dalyviais.

Tai vienintelis renginys, kai per vieną dieną šimtai intelektualių motociklininkų pažins ir aplankys šiems metams skirtus objektus: Lietuvos karaimų, Lietuvos krepšinio šimtmečio, Lietuvos Katalikų bažnyčios kronikos, Jono Meko metams, o taip pat Pranciškaus Skorinos, Lietuvos universitetų, Gyvūnų gerovės ir Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko metams, Romo Kalantos. Tradiciškai ralio dalyvių laukia Mažosios Lietuvos Kultūros sostinės. Intelektualaus ralio dalyviai varžysis dėl turiningiausios kelionės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *