Jau greitai Alytaus profesinio rengimo centro aikštyne alytiškiai galės žaisti piklbolą

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Rugsėjo mėnesį alytiškiai bus pakviesti išmėginti naują sporto šaką – piklbolą. Tai jie galės padaryti šalia Alytaus profesinio rengimo centro (Putinų g. 40) esančiame sporto aikštyne.

Kaip teigė Lietuvos piklbolo federacijos projektų vadovas  Mantas Paulauskas, artimiausiu metu turėtų būti nudažytos šiam žaidimui skirtos aikštelių, kurių čia turėtų būti keturios, ribos, tuomet federacija padovanos žaidimui reikalingą inventorių – nestacionarius tinklus, raketes ir kamuoliukus, o alytiškiai bus kviečiami žaisti šį naują, lietuviams dar mažai žinomą žaidimą.

M. Paulauskas džiaugiasi, kad vos Alytaus miesto savivaldybei pasiūlius bandyti sudominti alytiškius nauja sporto šaka ir rasti jai tinkamą vietą, iš karto buvo imtasi veiksmų ir vos po keleto dienų federacijai buvo pasiūlytos kelios Alytaus miesto vietos, kuriose galėtų būti įkurtos piklbolo aikštelės.

„Piklbolas – dar mažai žinomas žaidimas, kuris, tikiuosi, sudomins alytiškius bei taps mėgiama laisvalaikio veikla, kuria galės užsiimti tiek vaikai, tiek ir suaugę. Piklbolą išbandžiau ir aš, tad galiu pasakyti, kad tai labai įdomus, smagus ir paprastas žaidimas, kurį išmokti žaisti nėra sudėtinga“, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, atliekantis administracijos direktoriaus pareigas Giedrius Griškevičius.

Anot M. Paulausko, apie piklboląjis sužinojo iš Čikagoje gyvenančio vieno lietuvio, verslininko, kuris šiuo sportu užsiimti pradėjo pandemijos metu. Dabar ši sporto šaka antrus metus  iš eilės  labai sparčiai populiarėja Amerikoje.

Panašu, kad ji greitu metu taps mėgiama ir mūsų šalyje – piklbolu  domisi vis daugiau šalies miestų. Štai Vilniuje, Fabijoniškių mikrorajone, jau yra įrengtas aikštynas, kuriame yra keturios aikštelės, o jose nuolat žaidžia daug šiuo sportu susidomėjusių vilniečių. „Panevėžio miesto centre planuojama statyti  sporto aikštyną, kuriame turėtų būti įrengtos aštuonios piklbolo aikštelės. Šiauliai ketina įrengti  dvi šiai sporto šakai skirtas aikšteles. Druskininkiečiai piklbolą planuoja žaisti šalia Jaunimo užimtumo centro esančioje lauko teniso aikštelėje“, – apie kitų šalies miestų planus populiarinti piklbolą pasakoja M. Paulauskas.

Pasak Lietuvos piklbolo federacijos projektų vadovo, piklbolui amžius – ne riba. Jį gali žaisti tiek vaikai, tiek suaugę, tiek ir senjorai.  Šis sportas – lauko ir stalo teniso bei badmintono mišinys. Žaidimas žaidžiamas badmintono aikštelės matmenų plote, iki 11 taškų, vienas prieš vieną arba du prieš du. Piklbolui naudojamos specialios raketės ir plastikinis kamuoliukas. „Servas daromas  iš apačios, o tai labai supaprastina žaidimo pradžią – nereikia daugelį metų, kaip lauko tenise, mokytis servuoti. Tad žmogui, žaidusiam raketėmis ar išbandžiusiam krepšinį bei futbolą, perprasti šio žaidimo subtilybes nebus sudėtinga. Dėl šio žaidimo paprastumo, bet ne prastumojis tampa labai patrauklus įvairias sportines galimybes turintiems žmonėms“, – piklbolo subtilybes atskleidžia M. Paulauskas.

Kada alytiškiai galės išmėginti piklbolą, informuosime papildomai, tad sekite Alytaus miesto savivaldybės informaciją, o vos jai pasirodžius būtinai su šeima ar draugais atvykite į Alytaus profesinio rengimo centro aikštyną išbandyti šį naują žaidimą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *