Perdangos plokštės statybose. Ką geriausia pasirinkti?

Šiuo metu statybose naudojamos įvairios apdailos rūšys, o jų pasirinkimas visuomet priklauso nuo konstrukcijos. Gyvenamųjų namų statyboje dažniausiai naudojamos medinės, monolitinės ir perdangos plokštės. Medinės plokštės yra pigesnis pasirinkimas, tačiau jų trūkumas yra tas, kad mediena nesugeria garso izoliacijos kaip gelžbetoninės. Žinoma, viename medžio lukšto gabale galima įrengti ir kelis garso izoliacijos sluoksnius, tačiau tai užtruks daug laiko, o darbo ir medžiagų kaina bus artima dangos kainai. Taigi, kokias  plokštes pasirinkti geriausia?

Lyginant monolitinę perdangą su perdangos plokštėmis, rezultatai abiem atvejais yra vienodi, tačiau kas skiriasi?

Ekspertai teigia, jog statybose monolitinę perdangą lyginant su perdangos plokštėmis, rezultatai abiem atvejais yra vienodi, nors monolitinė perdanga yra daug brangesnė ir užtrunka daugiau laiko ją sumontuoti. Be to, pagal šiuolaikines dailylentės gamybos technologijas, jas galima pjauti išilgai, o net plokštės atkarpą galima nupjauti arti centimetro tikslumu bei perpjauti norimo ilgio apkalą. Todėl gyvenamųjų namų statyboje dažniausiai naudojami surenkami stogai iš persidengiančių plokščių, nes tai užima mažiausiai laiko, o kaina atitinka gautus rezultatus, o perdangos plokštes ir kitus gelžbetonio gaminius rasite: kaunogelzbetonis.lt.

Daugeliu atvejų žmonės bando sutaupyti pasirinkdami naudotas perdangos plokštes. Reikia atsiminti, kad dažniausiai jos yra dešimtmečių senumo, sulūžusios ir gali turėti sunkiai aptinkamų mikroįtrūkimų, be abejo, sumontavus senas dailylentes niekas jūsų neapsaugos nuo tolesnio irimo. Po to, turėsite praleisti daugiau laiko jų ieškodami, nes naudotų plokščių gali ir nebūti pardavime. Jų yra daug, net ir radus, ilgis dažnai būna netinkamas, todėl tenka trumpinti, o tai griežtai nerekomenduojama senesnės gamybos tipo dailylentėms dėl saugos reikalavimų.

Pagrindiniai gelžbetonio plokščių privalumai

Inertiškas vidinis betono sluoksnis žiemą kaupia šiluminę energiją, vėsdamas ją spinduliuoja atgal, o vasarą sugeria šilumos perteklių. Ištisus metus palaikomas pastovus komfortiškas patalpų mikroklimatas. Naudojami specialūs sujungimo mazgai, padedantys optimaliai sujungti visas konstrukcijas tarpusavyje, taip užtikrinant pastato sandarumą ir išvengiant šalčio tiltelių. Trisluoksnės sienos šiluminė varža siekia 8,5 m2K/W, Lietuvoje dažniausiai naudojama 5,00 m2K/W. Išorinės trigubos sienos apsaugo nuo žemo dažnio transporto triukšmo, vidinės pertvaros sumažina oro ir smūgio garsą, o vidinės gelžbetoninės sienos suprojektuotos taip, kad atitiktų tarpbutinių sienų akustinius reikalavimus. Priklausomai nuo užsakovo reikalaujamo garso lygio, iš plokščių galima pagaminti surenkamus gelžbetonio elementus. Mechaninis atsparumas apsaugo nuo atsitiktinio pažeidimo, neleidžia sugertai kritulių drėgmei pažeisti konstrukciją iš vidaus. Tinkuoti nereikia. Sienų ir lubų konstrukcija pakankamai lygi, kad prieš dažymą būtų galima tiesiog tinkuoti, nereikia montuoti nuleidžiamų lubų. Diegimas paruoštas. Sumontavus sistemą, elektros ir vandentiekio vamzdžių pjovimas ir užpildymas visiškai pašalinamas arba žymiai sumažėja. Galima statyti šaltuoju metų laiku (temperatūra iki -20°C). Statybos laikas 2 kartus trumpesnis nei statant konstrukcijas su kitomis medžiagomis.

UAB „Kauno Gelžbetonis“ itin palankiomis kainomis parduoda naujus įvairaus ilgio ir pločio dengialapius ir siunčia produkciją visoje Lietuvoje, kas gali būti patogiau? Įmonė padeda surasti pervežimus ir kranus, konsultuoja ir sprendžia kitus niuansus, kylančius planuojant konstrukcijų dangos atnaujinimo darbų etapą. Jei turite klausimų visuomet galite susisiekti ir rasti geriausią sprendimą, kuomet renkatės gelžbetonio produkciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *