Atskleista Makniūnų bagažinių turgelio sėkmės priežastis: renginys plečia bendruomenę

Praėjusiais metais Alytaus rajone buvo suorganizuotas pirmasis Makniūnų bagažinių turgelis. Pirmasis turgelis ir po jo sekę kiti nebuvo gausūs, tačiau jau nuo gruodžio mėnesio turgeliai ėmė gausėti tiek prekeiviais, tiek pirkėjais. Turgelius organizuojanti  Makniūnų sodžiaus bendruomenė šį sekmadienį ( rugpjūčio 14 d. ) kviečia švęsti vienerių metų gimtadienį, bus ne  tik ir gausesnis būrys prekeivių ir pirkėjų, bet ir kultūrinė programa.

Makniūnų bagažinių turgelyje žmonės renkasi prekiauti savo naudotais, tačiau dabar jau jiems nebereikalingais daiktais, kurie į turgelį užsukusiems pirkėjams dažnai būna tikras lobis. Turgelyje galima prekiauti ir savo rankų darbo gaminiais, dažniausiai nors tai būna buičiai skirti rankdarbiai, tačiau tokie gražūs, kad juos galima vadinti meno kūriniais. O, kadangi turgelis vyksta kaimiškoje vietovėje, kaip gi turgelis apsieitų be smulkiųjų ūkininkų produkcijos: čia rasite ir kaimiškų kiaušinių, ir rūkytos mėsos gaminių, vištų, viščiukų, žuvies ir kita.

Be to, kad turgelyje žmonės gali rasti jiems reikiamų prekių, kiti žmonės parduoti savo rankų darbo, ar  savo ūkio produkciją, o dar kiti parduoti, dovanoti ar iškeisti jiems jau nebereikalingus daiktus ir taip mažinti nereikalingą žemės resursų išnaudojimą, šis kasmėnesinis renginys atnešė Makniūnų sodžiaus bendruomenei ir dar vieną didelę naudą.

O, didžiausia nauda Makniūnų sodžiaus bendruomenei tai, kad šis tradicija tampantis renginys ne tik suartino bendruomenės narius, bet ir išplėtė ją. Iš pradžių ne visi bendruomenės nariai ir Makniūnų gyventojai tikėjo renginio tikslu ir idėja, šiandien daugelis turgeliu džiaugiasi, nes mato kaip turgelio dieną Makniūnai atgyja ir žmonės keliauja į Makniūnų sodžiaus bendruomenės kiemelį pirkti, parduoti ar šiaip susitikti su senais pažįstamais.

Organizuojant turgelį  yra įvairios veiklos: kas sutvarko prieš ir po kiemelį, kas verda gardžias sriubas, kas galvoja ir įgyvendina kultūrines programas. Tad po truputį į turgelio organizavimą įsilieja vis daugiau bendruomenės narių, o per šiuos metus bendruomenė pagausėjo ir naujais, labai aktyviais nariais.

Spėjama, kad tikriausiai tai ir yra Makniūnų bagažinių turgelio sėkmės priežastis: kad turgelį organizuoja, ne vienas, ar du žmonės, o visas pulkas Makniūnų sodžiaus bendruomenės aktyvistų.  Atidžiai įsiklausoma ne tik į bendruomenės narių siūlymus, bet visada išklausomi ir turgelio dalyvių pasiūlymai ir jei tik randama tam išteklių, pasiūlymai įgyvendinami.

Todėl visi turgelyje dalyvaujantys tiek organizatoriai, tiek prekeiviai ir pirkėjai, kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį vykstančio turgelio laukia kaip šventės.

Esate laukiami ir jūs. Makniūnų bagažinių turgelis vyks šį sekmadienį nuo 10 iki 13 valandos. Adresas: Dzūkų g. 4, Makniūnai, Alytaus raj. Platesnė informacija: +370 683 51611 arba internete: www.bagaziniuturgelis.lt

Organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *