Miesto infrastruktūros objektai vėl kenčia nuo vandalų

Pastaruoju metu itin padaugėjo vandalų, kurie niokoja miesto infrastruktūros objektus. Ypač nuo jų kenčia miesto viešieji tualetai, kai kurios skulptūros, muzikinė aikštelė.

Ir Jaunimo parke, ir šalia Miesto sodo esančiuose tualetuose galima rasti įvairiais piešiniais ir užrašais „nuspalvintų“ sienų, sulaužytus tualetinio popieriaus įdėklus, duris, dangčius ir kt. Tarnyboms tvarkant suniokotą įrangą ir priemones, Miesto sodo tualetas kurį laiką neveiks.

Memorialas „Nurimęs varpas“ prieš kelias savaites jau buvo apipaišytas dažais, po to sutvarkytas, tačiau ir vėl atsirado naujų „piešinių“.

Nuo vandalų kenčia ir muzikinė aikštelė, esanti Miesto sode, joje nuo įvairių muzikinių įrenginių nuplėšomos groti skirtos lazdelės. Nors dingusios ar sulaužytos lazdelės nuolat būna pakeičiamos naujomis, po kurio laiko jas reikia kabinti vėl iš naujo.

Niokojami ir šviestuvai, suoliukai, persirengimo kabinos prie Mažosios Dailidės ežerėlio, šunų vedžiojimui skirtos aikštelės.

Tokie vaizdai liūdina ne tik miesto viešąją infrastruktūrą prižiūrinčius darbuotojus, bet ir miestiečius ar Alytų aplankančius svečius.

Už nuniokoto turto sutvarkymą tenka apmokėti savivaldybės biudžeto lėšomis. Jeigu gyventojai elgtųsi kitaip, jas būtų galima skirti kitoms miesto gyventojų reikmėms, todėl dar kartą prašome būti supratingiems: nustoti niokoti ir laužyti bendrai naudoti skirtą miesto turtą. Šis turtas yra visų ir saugoti jį turime kiekvienas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *