Įgyvendinama Lietuvos policijos sistemos pertvarka: palies ir Alytaus komisariatą

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovams bei atvykusiems teismo ir prokuratūros atstovams rugpjūčio 2 d. Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas su komanda pristatė įgyvendinamos Lietuvos policijos sistemos pertvarkos etapus.
Susitikimo metu buvo pristatyta kaip nuo 2024 m., įgyvendinus pertvarką, policijos sistemoje vietoj šiuo metu veikiančių dešimties apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų, veikla bus vykdoma penkių apygardų principu.
Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas bus priskirtas Kauno apygardai. A. Paulauskas akcentavo poreikį tobulėti ir siekti dar geresnių darbo sąlygų bei aprūpinimo galimybių policijos pareigūnams. Pastarojo meto įvykiai parodė, kokį svarbų vaidmenį Lietuvos valstybės visuomenei turi policija, kai susiduriame su tokiais reiškiniais kaip pandemija, nelegalios migracijos valdymas ir panašiomis situacijomis. Atvykę policijos departamento atstovai atsakė į Alytaus policijos pareigūnams iškilusius klausimus, aptarė pastebėtas problemas ir įsijungė į bendrą diskusiją.
Tądien taip pat vyko susitikimas su savivaldos atstovais ir miesto bei rajono merais, į kurį atvyko dalyvauti ir Lietuvos Respublikos vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas. Viceministras pabrėžė, kad ši reforma vidaus reikalų ministerijai yra labai aktuali. Po pristatymo buvo atsakyta į mero N. Cesiulio ir A. Vrubliausko pastebėjimus dėl Alytaus miesto ir rajono saugumo, sutarta dėl tolimesnio glaudaus bendradarbiavimo. Seniūnaičiai ypač pabrėžė prevencijos reikšmę ir tarpusavio ryšius su policijos pareigūnais, tam pritarė ir viceministras. Savivaldybės vadovams rūpėjo, ar savivaldybės teritorijoje nesumažės patruliuojančių pareigūnų skaičius, ar reagavimas į įvykius išliks toks pat operatyvus. Akcentuota, kad būsimi pokyčiai neturės įtakos savivaldos ar gyventojų saugumui, kadangi pertvarkos tikslas ir yra tas, kad policija būtų kuo arčiau gyventojų, efektyviai reaguotų į iškvietimus bei didintų nusikalstamų veikų išaiškinamumą.

Alytaus apskrities VPK informacija

2 komentarai apie “Įgyvendinama Lietuvos policijos sistemos pertvarka: palies ir Alytaus komisariatą

  1. Tapo nereikalingi patys. Įtvirtinę Alytuj per civ. bylos Nr.2-952-292/2017 net teismo salėj turčiai po politika ant neįtinkančio alytiškio dėl keliamų klausimų apie aerodromą, orlaivių įpatumus liejas triadom- kas ubagui davę teisę klaust, aiškint, klykia teisėjai kokias baudas per falšifikuotus ieškinius dėl net iki tablečių….-Tai yra užtvirtinę vergystes prasčiokams Alytuj. Jei ne jų intrigos, Alytus klestėtų. Dabar kaip beteisiai..

  2. Iki šiandien nesugeba visuomenei paviešint, kas konkrečiai rašinėjo jų pačių nutrauktam ikiteisminiam tyrime Nr.03-2-00215-17 žeidinėjančius komentarus prieš alytiškį, kuris keldavo miestui aktualius klausimus dėl neefektyviai naudojamų miesto labui pramonės parko, aerodromo, orlaivių įpatumų. Patys nustatę, rašinėta po moters darbo ir namų kompais, atsisakė duot parodymus. Nekonkretindami samoningai palieka landas galimiems nusikaltimams rašinėt po kitų asmens duomenomis slopinant ir niekinant neįtinkančius. Tuo pačiu žinodami patys kaip ir galimų nusikaltimų bendrininkai. Rodo atsargiai su jais, gali bent kokių nesamonių prikrėst.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *