Savaitgalį Alytuje praūžė šunų paroda: dalyviai atkeliavo ir iš užsienio

Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį Alytaus miesto stadione vyko Alytaus šunų mylėtojų klubo „Bosko“ ir Alytaus miesto savivaldybės organizuotos šunų parodos „Alytaus miesto mero taurei 2022“ ir „Baltosios rožės taurei 2022“ laimėti. Net 450 keturkojų varžėsi dėl Lietuvos čempionų titulo ir daugybės kitų apdovanojimų, svarbių profesionaliems šunų veisėjams.

Parodos dalyviai atvyko ne tik iš visos Lietuvos, bet ir užsienio šalių. Šunis vienuolikoje skirtingų grupių vertino ir tarptautinė komisija.

Šeštadienį pirmąją „Alytaus miesto mero taurę 2022“ Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis įteikė stafordšyro bulterjerės Laizos šeimininkei – kalytė paskelbta gražiausiu parodos šunimi. Sekmadienį „Baltosios rožės taurė 2022“ atiteko trumpaplaukiui koliui.

Parodose turėjo ką veikti ne tik kilmingų keturkojų savininkai, bet ir žiūrovai – jie galėjo susipažinti su 130-čia šunų veislių, buvo surengtas lėkščiavydžio (ang. „Frisbee“), kuomet šunys ore gaudo lėkštes, pristatymas, buvo galima pabendrauti su kaniterapijos specialiste ir jos šunimi bobteilu Spygliu, profesionali teisėja dalijo patarimus, kaip paruošti šunį parodai, o vaikus linksmino studija „Kutis“ ir vaikų bičiulis Amsis.

Organizatoriai tikisi, kad ši paroda taps Alytaus miesto tradicija ir kitais metais sulauks dar daugiau dalyvių bei žiūrovų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *