Su aplinkos ministru aptarta galimybė realizuoti Dzūkų jūros edukacinio parko projektą

Liepos 26 d. Lazdijuose lankėsi aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Susitikimo metu aptartos galimybės, kaip Metelių regioninio parko erdves padaryti patogesnes gyventojams, taip pat ieškota būtų, kaip saulės elektrines pritaikyti žemės ūkyje.

Susitikimo metu daug dėmesio skirta Metelių regioniniam parkui ir šalia jo esančiam valstybiniam miškui. Pasak susitikime dalyvavusio Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos vadovo Pauliaus Čeponio, šiuo metu turistams ir lankytojams regioninio parko erdvė nėra labai patogi – vietos mažai, o turistų automobiliai nusidriekia aplink Dusią vingiuojančio kelio pakelėse. Patraukliai Dzūkų jūros edukaciniu parku galėsiantis vadintis projektas šią situaciją galėtų spręsti iš esmės. Šalia esančiame miške sudarius sąlygas edukaciniams užsiėmimas, pakrantę pritaikius poilsiautojams, o šalia įrengus sustojimo vietas, ši erdvė galėtų tapti dar patrauklesnė ir patogesnė tiek vietos gyventojams, tiek turistams.

„Miško teritorijoje sukūrus sąlygas edukaciniams užsiėmimas, pakrantę pritaikius poilsiautojams, taip pat įrengus automobilių parkavimo vietas, ši erdvė galėtų tapti dar patrauklesnė ir patogesnė tiek vietos gyventojams, tiek turistams. Tačiau tam reikalinga daugiau ežero pakrantės, kuri gali būti perduota savivaldybės reikmėms tik Vyriausybės sprendimu. Tik taip galėtume realizuoti vadinamą Dzūkų jūros edukaciniu parko projektą“, – susitikime pabrėžė savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Aplinkos ministras, paantrino, kad tokia praktika jau vyksta ir tam tikri miškų plotai Vyriausybės nutarimu savivaldybėms jau perduodami.

Taip pat ministras S. Gentvilas ir rajono merė aplankė Grikapalyje įsikūrusią modernią ir didžiausią pagal pagamintos vienoje vietoje elektros kiekį nutolusią saulės elektrinę ir dalyvavo Lietuvos žemės ūkio tarnybos organizuotoje konferencijoje „Naujos Kaimo plėtros programos įgyvendinimas mažiau palankiose ūkininkauti žemėse“. Čia su rajono ūkininkais diskutavo apie saulės elektrinių darną su ūkininkavimui tinkamais žemės plotais, tręšimą ir plėšrūnų daromą žalą.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *